Waterwijk neemt revanche op AH’78

Koploper Waterwijk heeft optimaal geprofiteerd van het gelijkspel van achtervolgers BFC en FC Hilversum. De ploeg van Ed Otten won zelf met 3-1 van AH’78 en breidde daardoor de voorsprong in de zaterdag derde klasse C uit naar zes punten.

Waterwijk had nog iets goed te maken tegen de ploeg uit Huizen. De heenwedstrijd werd met 3-2 verloren, waardoor zij de eerste periode misliepen. De tweede periodetitel werd onlangs wel in de wacht gesleept door de Almeerders. Tegen AH’78 kreeg Waterwijk binnen twee minuten een uitgelezen mogelijkheid om de score te openen. De inzet van Miquel Welles werd fraai gepakt door doelman Robin Saarberg.

De thuisploeg domineerde het duel, resulterend in een paar goede mogelijkheden die door te gehaast handelen om zeep werden geholpen. Na ruim een half uur spelen werd de score geopend. Uit een strakke voorzet kopte Mitch Vogel de 1-0 binnen. Mede door goed keeperswerk van Gianni Hermans bleef het antwoord van AH’78 uit. Nog voor de rust verdubbelde Waterwijk de score. Een ongelukkige handsbal werd bestraft met een strafschop en Vogel verzilverde deze feilloos: 2-0.

Direct na de hervatting deed AH’78 van zich spreken. Uit een voorzet van Mo Kaddari tekende Abdellah Mounir voor de aansluitingstreffer: 2-1. Nadat de gasten even druk uitvoerden op het Almeerse doel, herpakte Waterwijk zich goed en bleef het betere van het spel houden. De Almeerders beslisten het duel nadat een voorzet slecht beoordeeld werd door de verdediging van AH’78 en Randy Peaper de 3-1 maakte. AH’78 probeerde nog iets uit te richten, alleen gingen Kaddari en Jeroen Harsevoort slecht met de mogelijkheden om.

“Gelukkig werd het betere spel in doelpunten omgezet. Er waren genoeg kansen en we hadden met ruim verschil moeten winnen”, vond Otten. Zijn ploeg staat nu steviger aan kop, met een voorsprong van zes punten op achtervolger BFC. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse C.