Waterwijk overweegt stappen na zeer discutabel doelpunt Odysseus’91

Als het aan Waterwijk-trainer Ron Gerlof ligt, wordt de 3-5 nederlaag van de zaterdag tweedeklasser tegen Odyssues’91 (vorige maand) ongeldig verklaard. Een treffer van de bezoekers uit Utrecht – de 1-2 – zou namelijk niet hebben mogen tellen. Deze kwestie, waar Gerlof inmiddels bezwaar tegen heeft gemaakt, werd zelfs tot aan de spelregelcommissie van de FIFA besproken.

Na een klein uur spelen raakte een speler van Odysseus’91 geblesseerd en werd die, nadat het spel was hervat, vervangen zonder goedkeuring van de scheidsrechter. Een minuut later scoorde invaller Sven Berendschot de 1-2. Gerlof wees de arbiter er direct op dat deze treffer niet mocht tellen vanwege het betreden van het veld zonder toestemming. De scheidsrechter keurde de 1-2 wel goed. “Terwijl het volgens de regels een vrije trap voor ons moet zijn”, vertelt Gerlof.

Vrij snel na de wedstrijd kaartte de oefenmeester dit aan bij de KNVB. Na lang doorzetten kreeg hij vorige week zijn gelijk. De scheidsrechter had de spelregels niet juist gehanteerd, zo oordeelde de IFAB (spelregelcommissie FIFA), maar ‘omdat zijn beslissingen bindend zijn, is er niets meer aan te doen’. Dat bestrijdt Gerlof. “In eerdere gevallen zijn wedstrijden gewoon overgespeeld. Dus dat zou nu ook moeten gebeuren.”

Inmiddels ligt de kwestie bij de wedstrijdzaken van de KNVB. Gerlof hoopt dat de uitslag herzien wordt en de laatste dertig minuten, bij een 1-1 stand, worden overgespeeld. Anders overweegt de oefenmeester verdere stappen. “Daar heb ik het ook met het bestuur van Waterwijk over gehad. De KNVB geeft zich niet zo snel gewonnen. Dan moeten wij kijken wat voor middelen wij tot onze beschikking hebben, of een advocaat vinden.”

Archieffoto: Herman de Wit