Home / Algemeen / Waterwijk schuift trainer Mo el Abdellaoui en acht talenten door vanuit Onder-19

Waterwijk schuift trainer Mo el Abdellaoui en acht talenten door vanuit Onder-19

Zaterdag tweedeklasser Waterwijk staat komend seizoen onder leiding van Mo el Abdellaoui. De oefenmeester had de tweede seizoenshelft de Onder-19 onder zijn hoede. Van die ploeg stromen er liefst acht talenten door naar de A-selectie, plus dertien spelers van buitenaf.

Toen El Abdellaoui te horen kreeg dat interim-trainer Mark de Boer na dit seizoen niet verder zou gaan, gaf hij gelijk aan interesse te hebben in de functie als hoofdtrainer. Dat was hij een jaar geleden ook van Magreb’90. Daar vertrok hij na één competitiewedstrijd omdat afspraken niet nagekomen werden. “Ik woon in Almere en wilde iets in de buurt doen”, zegt El Abdellaoui, die halverwege het seizoen de Onder-19 onder zijn hoede nam. Die ploeg loodste hij van een geslagen positie naar de nacompetitie waarin promotie naar de derde divisie werd misgelopen.

Vanuit de jeugdselectie schuiven acht spelers door, waarvan er vier (officieel) nog A-junior zijn. Eén van hen is Giovanni van der Zaken. De spits was in het seizoen 2017/18 nog de reddende engel door het zondagelftal in de derde klasse te houden. “Het doorschuiven van die spelers mag niet ten koste gaan van de sterkte van de Onder-19. Vanuit de Onder-17 komen goede talenten die al zijn ingevallen en dat uitstekend invulden. Aan de hand daarvan hebben wij besloten een aantal jongens vroegtijdig door te schuiven.”

El Abdellaoui krijgt sowieso te maken met een grotere selectie. Zo komen er nog dertien versterkingen bij. Onder hen de van de opgeheven Zondag 1 afkomstige Akram Adahchour en Yosef Disi, de teruggekeerde Odai Disi (NVC), Veirano Slager afkomstig van SDO en Ismael Chibrani (De Meern), een oude bekende van de trainer. Zelf heeft hij zich overigens niet bezig gehouden met de komst van de nieuwelingen. “Ik heb het bewust aan anderen overgelaten. Alleen als het nodig zou zijn. Wel heb ik ze zien meetrainen.”

De nieuwe selectie komt volgende week donderdag voor het eerst bij elkaar. Pas daarna kan de oefenmeester een inschatting maken waar zijn ploeg ongeveer toe in staat is. “In principe willen we het zeker evenaren en misschien wel beter doen”, zegt El Abdellaoui over de zevende plek waarop Waterwijk dit seizoen eindigde in de tweede klasse B. “Maar het moet allemaal wel passen, als een puzzel in elkaar vallen.”

Het eerste deel van de voorbereiding wordt op 6 juli afgesloten met een oefenwedstrijd tegen Almere City. Daarna gaan ze half augustus weer verder.

Foto: Giovanni van der Zaken is één van de acht talenten die doorschuift

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend