Home / Algemeen / Waterwijk veegt De Vecht met achtklapper van het veld

Waterwijk veegt De Vecht met achtklapper van het veld

Waterwijk heeft de koppositie in de zaterdag derde klasse C veroverd. De ploeg van Ed Otten liet geen spaan heel van laagvlieger De Vecht (8-0) en profiteerde daarmee optimaal van puntverlies van koplopers Altius en FC Hilversum.

Al vanaf de eerste seconde was het krachtsverschil duidelijk. Waterwijk was veel voor het doel van de gasten uit Loenen aan de Vecht te vinden, alleen wisten Lynel Lemmert en Nini Walda de eerste kansen niet te verzilveren. Pas in 37ste minuut zwichtte De Vecht voor Waterwijk. Lemmert was sneller dan zijn directe tegenstander en doelman Wouter Eyssink had geen antwoord diens diagonale knal: 1-0. Vlak voor rust deed Walda er met de 2-0 een schepje bovenop.

De wedstrijd was eigenlijk al gespeeld en Waterwijk deed snel zaken. Eerst maakte Lemmert er 3-0 van en vijf minuten later maakte Walda vanaf elf meter ook zijn tweede van de middag, nadat Mark Heeres in het strafschopgebied onderuit werd gehaald: 4-0. De Almeerders maakten van de gelegenheid gebruik om de score verder op te voeren. De teller stokte pas bij acht na treffers van Jordy Kreeberg, Lemmert, Ralph Schipperijn en Dennis Verwer.

“Het was een zeer verdiende overwinning met mooie doelpunten”, zei Mark Heeres na afloop. “De Vecht kon daar maar weinig tegenover stellen. Dat hadden we voor de wedstrijd niet verwacht. Wij konden ons heerlijk uitleven.” De Almeerders hebben nu de koppositie te pakken en strijden over twee weken in de topper tegen AH’78 (dat één punt minder heeft en een wedstrijd minder gespeeld, red.) zeer waarschijnlijk voor de periodetitel.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse C.

Verslag en foto Herman de Wit