Waterwijk verlengt aflopend contract Ed Otten niet

Zaterdag derdeklasser Waterwijk neemt na dit seizoen afscheid van trainer Ed Otten. Ondanks de goede prestaties dit seizoen heeft de club besloten het contract van Otten niet te verlengen.

“Dit kwam voor mij echt als een verrassing”, zegt Otten. “Tijdens het seizoen heb ik geen enkele indicatie gehad dat ze niet met mij verder willen gaan. Vorig seizoen had de club veel vertrouwen in mij, ondanks dat we tegen degradatie vochten.” De oefenmeester nam in september 2016 samen met oud-prof Sebastiaan Steur het roer over van Co Jager, die vlak na de competitiestart besloot te vertrekken bij Waterwijk. Afgelopen seizoen ontliepen de Almeerders degradatie via de nacompetitie. Dit seizoen onderging zijn selectie een metamorfose en momenteel heeft Waterwijk zelfs de koppositie van de zaterdag derde klasse C in handen.

Tussen Kerst en Oud & Nieuw had Otten het gesprek met de clubleiding. “Er is afgelopen zomer iets veranderd bij de technische mensen. Ik ging het gesprek in om te kijken wat hun plannen zijn richting de toekomst. Er werd mij gevraagd hoe ik het dit seizoen vond gaan en vervolgens kwam de mededeling. De club kiest voor iets anders.”

Ook bij de spelers werd licht verbaasd gereageerd toen de oefenmeester dit een week geleden, tijdens de eerste training van het nieuwe jaar, bekend maakte. Al snel besloot Otten de blik op de tweede seizoenshelft te richten. “Ik ga mij 150 procent inzetten om op een mooie manier, met een prijs, afscheid te nemen. En dan zie ik wel wat er verder gaat gebeuren.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!