Waterwijk verslaat koploper FC Hilversum

In de zaterdag derde klasse C heeft Waterwijk op eigen veld afgerekend met koploper FC Hilversum (3-1). De ploeg van Ed Otten poetste hiermee de vorige week geleden nederlaag tegen AH’78 weg en klom door de zege naar de tweede plaats op één punt van de nieuwe koploper Altius.

Het duel kenmerkte zich door twee fel spelende ploegen die wisten wat er op het spel stond. Daardoor ontstond er een open wedstrijd in Almere. Dat resulteerde al binnen vijf minute in twee treffers. De thuisclub wist al in de tweede minuut te scoren na een fout bij Hilversum. Het was Waterwijk-speler Mitch Vogel die optimaal profiteerde en met een stiftbal voor de 1-0 zorgde.

Hilversum, met Quiton Bhagwandin op rechts als een van de gevaarlijkste spelers, was soms een ware plaag voor de defensie van Waterwijk. In de vijfde minuut werd dat ook beloond toen Bhagwandin met een diagonale knal de gelijkmaker aantekende  (1-1). Niet veel later was Hilversum dicht bij een voorsprong, maar Dave Huijmans zag zijn schot naast gaan.

Aan de andere kant had Waterwijk ook op een nieuwe voorspong kunnen komen, maar Vogel zag zijn inzet gestopt worden door doelman Giordano van der Pol. Ook de inzet van Waterwijker Miqeu Welles ging maar rakelings over. Voor de rust waren er nog genoeg mogelijkheden aan beide kanten. Uiteindelijk was het Waterwijk dat vanuit een vrije trap op voorsprong kwam. Mike van Pareen gaf de bal glaszuiver voor en Jelmer Bruijnes kopte Waterwijk snoeihard naar een 2-1 voorsprong.

Na de hervatting ging het tempo nog maar een keer omhoog. Dat zorgde voor veel gevaarlijk momenten voor beide doelen. In de 52e minuut had Waterwijk de wedstrijd al kunnen beslissen maar een 100% kans van Van Pareen werd nog maar net op de lijn gestopt door doelman Van der Pol.

Hilversum, de ploeg van Karel Bonsink, kwam sterk terug, maar inzetten van Huijmans en Cyrus werden niet in doelpunten omgezet. Een kwartier voor tijd was bij Hilversum Samet Sukus ongelukkig toen hij z’n tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg en kon vertrekken. Met een man minder kon Hilversum toch goed stand houden en was nog dicht bij de gelijkmaker toen Bhagwandin ineens voor Waterwijk-doelman Gianni Hermans opdook.

In de laatste minuut viel de beslissing toen Jimmy de Haas vanaf elf meter voor de 3-1 zorgde. Waterwijk-trainer Ed Otten zag zijn ploeg klimmen naar de tweede plaats op een punt achterstand van de nieuwe koploper Altius. “We geven die snelle voorsprong natuurlijk ook veel te snel weer weg. Het was een mooi gelijkopgaande wedstrijd waarin we bij vlagen beter waren dan Hilversum en uiteindelijk heeft dat geresulteerd in een zege. Loon naar werken zou je dus kunnen zeggen.”

Klik hier voor de uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse C.

Verslag en foto’s Herman de Wit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)