Waterwijk versterkt zich met voormalige profspelers

Zaterdag derdeklasser Waterwijk, dat volgend seizoen onder leiding staat van Co Jager, heeft zich aanzienlijk versterkt. De club uit Almere weet zich nu al zeker van acht nieuwe aanwinsten. Opvallend is dat alle spelers in Almere wonen en er meerdere een verleden hebben in het betaalde voetbal.

De bekendste namen zijn Dwight Eind en Gary Spier. De middenvelders komen allebei over van tweedeklasser Veensche Boys. Van diezelfde club komt ook centrale verdediger Roy de Vries over. Eind speelde betaalvoetbal bij Almere City en Dessel Sport in België. Daarna kwam hij uit voor Sparta Nijkerk en Veensche Boys.

Foto website Veensche Boys: Dwight Eind
Foto website Veensche Boys: Dwight Eind

Spier speelde in de jeugd van Ajax onder de huidige bondscoach Danny Blind en verkaste in 2002 naar NEC waar hij door een gebroken enkel zes maanden niet in actie kon komen. Daarna richte hij zich op de hoogste afdeling van het amateurvoetbal. Via Spakenburg en Sparta Nijkerk kwam hij bij Achilles Veen terecht. Spier kwam in het verleden ook al uit voor Waterwijk.

Naast de drie aanwinsten van Veensche Boys heeft Waterwijk zich ook versterkt met de verdediger Tim Portengen (FC Almere), de middenvelders Chris Kommers (Waterwijk zondag) en Dennis Verwer (Stormvogels) en de aanvallers Elwin Jansen (Waterwijk zondag) en Franklin de Jong (FC Almere).

Roy de Vries

De technische commissie bestaande uit  wan Klaverwijde, Peter Kruithof en Emiel van Gemert, wisten ook Sebastiaan Steur aan de club te binden. De voormalig aanvaller van onder andere Heracles zal komend seizoen de spitsen gaan trainen en is tevens inzetbaar als speler.

Trainer Co Jager zal het komend seizoen geassisteerd worden door Ed Otten die overkomt van IJsselmeervogels.

Foto’s website Veensche Boys. Boven: Gary Spier

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!