Home / Algemeen / Wederom een nederlaag voor Hoofddorp

Wederom een nederlaag voor Hoofddorp

In de zondag tweede klasse B was er de taak voor Hoofddorp om zijn lange reeks zonder overwinningen te doorbreken. Dit zou dan moeten gebeuren tegen de nummer twee van de ranglijst Quick 1890 uit Amersfoort. Ondanks goed voetbal van Hoofddorp bleek Quick 1890 over een effectievere aanval te beschikken en een 4-1 overwinning op het scorebord te zetten. Hoofddorp staat door dit verlies nu op een elfde plaats en ziet het gat naar boven langzaam groter worden.

Al snel in de wedstrijd kan Rob Hoskamp profiteren van een miscommunicatie tussen de laatste verdediger en de keeper van Hoofddorp. Dit zorgt er voor dat Quick 1890 al na veertien minuten de leiding pakt in de wedstrijd.

Hoofddorp dat wel kansen blijft creëren kan al snel wat terug doen. Vanuit een mooie actie van Jasper de Bie kan hij met een voorzet Kobina Plange bereiken die de bal onhoudbaar via de onderkant van de lat binnenkopt. Zo staat Hoofddorp na twintig minuten weer gelijk met de thuisploeg en gaat het opzoek naar nog een treffer.

Vlak voor rust komt er dan ook een doelpunt. Alleen wederom komt de thuisploeg op voorsprong. Muslu Nalbantoglu schiet Quick 1890 op een 2-1 voorsprong. Met deze stand gaan we dan ook de rust in. Na de rust krijgt Hoofddorp wederom genoeg kansen om de gelijkmaker te maken. Maar in de 68e minuut Zorgt Jordi Vreekamp voor een comfortabele twee doelpunten voorsprong als hij de bal geweldig achter Hoofddorp keeper Edwin Pieterse krult.

Met de 3-1 stand op het scorebord moet Hoofddorp trainer Jimmy Simons actie ondernemen. Hij zet een extra aanvaller in het veld en hoopt zo toch nog een gelijkspel er uit te kunnen slepen. Deze extra aanvaller zorgt er wel voor dat er achter in de verdediging gaten gaan vallen. Hier weet Micheal Ouwerkerk wel raad mee en schiet de 4-1 eindstand binnen.

Trainer Jimmy Simons was na de wedstrijd niet ontevreden met de wedstrijd. Simons: “We voetbalde vandaag een goede wedstrijd hoe raar dat ook klinkt na een 4-1 nederlaag. Je moet alleen niet vergeten dat we tegen de nummer twee speelden. We kregen deze wedstrijd ook de meeste kansen. Het is alleen zo dat wij vijftien kansen nodig hebben om tot score te komen en Quick 1890 maar een paar. Dat is ook het verschil tussen een ploeg boven aan de ranglijst en een ploeg die elfde staat.”

Bij het bestuur van Hoofddorp wordt rustig gereageerd op de huidige plaats op de ranglijst. Simons: “Ik heb laatst een gesprek gehad met het bestuur over de gang van zaken. Het bestuur weet ook waar het probleem vandaan komt. Wij hebben veel spelers moeten vervangen in vergelijking met vorig jaar. Dit team is pas vier maanden samen en moet daarom nog echt een team worden. Het zijn stuk voor stuk goede spelers, maar nu moeten ze alleen nog punten voor elkaar willen pakken.”

De komende twee weken worden erg belangrijk voor Hoofddorp. Hoofddorp krijgt thuis de concurrenten NVC en Abcoude op bezoek.

Verslag: Rob Wiggerink