Wedstrijd van de Week: Beursbengels – Marken

Komend weekend is De Wedstrijd van de Week een duel uit de zaterdag Tweede klasse A: Beursbengels – Marken. Dit zijn de nummers twee en vier van de competitie. Beursbengels, onder leiding van trainer Charly Olf, won de eerste vier wedstrijden van het seizoen, maar leed vorig weekend een onverwachte nederlaag in de uitwedstrijd tegen BOL. Door deze nederlaag moest de ploeg de koppositie afstaan aan HBOK, dat vorige week 3-3 gelijk speelde bij Marken, na een knotsgekke slotfase met twee eigen doelpunten.

Kortom, de wedstrijd Beursbengels thuis tegen Marken lijkt alles in huis te hebben voor een spannend middagje voetbal. Olf hoopt dat zijn ploeg de nederlaag van zich af kan spelen. Olf: “We hadden van te voren niet verwacht dat we de wedstrijd tegen BOL zouden verliezen. Ik heb mijn spelers er nog niet over gesproken, dat ga ik vanavond (woensdag) doen. Maar ik denk dat we afgelopen weekend op instelling verloren hebben. Dat kan niet weer gebeuren en ik hoop ook dat dit tegen Marken niet het geval is.”

De trainer kan tegen Marken niet beschikken over een volledige selectie. Olf: “In principe was het team compleet, alleen hebben twee spelers zich net afgemeld voor zaterdag. Bij één van de spelers is er sprake van een overlijdensgeval in de familie. Daar heb je natuurlijk geen controle op en dat is alleen maar bijzonder vervelend. Doordat ik deze spelers er nu niet bij heb, moet ik mijn opstelling gaan wijzigen, want het gaat wel ten koste van twee basisspelers”.

Olf vindt dat Marken een goede ploeg heeft, maar geeft aan dat zijn team voor niemand bang hoeft te zijn. “Ik weet dat Marken een goede spits en een sterke nummer ‘tien’ heeft, maar we moeten uitgaan van onze eigen kwaliteiten. We kunnen heel goed voetballen en tegen een ploeg als Marken moeten we dat laten zien”, aldus Olf, die ook beseft dat dit soort wedstrijden gewonnen moeten worden, wil Beursbengels boven in meedraaien. “Misschien hebben we tot nu toe alleen maar tegen de mindere goden gespeeld en ging het ons soms te makkelijk af. In de wedstrijd tegen Marken kunnen laten zien dat we om de bovenste plekken mee kunnen doen.”

De wedstrijd Beursbengels – Marken begint zaterdag 12 oktober om 14:30 uur op sportpark Sloten.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)