Home / Algemeen / Voorbeschouwing Wedstrijd van de Week: OFC – De Meern

Voorbeschouwing Wedstrijd van de Week: OFC – De Meern

Komend weekend staat de tweede speelronde op het programma en dat betekent ook een nieuwe Wedstrijd van de Week. Ditmaal betreft het OFC uit Oostzaan versus De Meern. Dit duel in de zondag eerste klasse A gaat tussen twee ploegen die de volle winst behaalde in de eerste speelronde. OFC won de uitwedstrijd bij SDO met 1-4, terwijl De Meern dezelfde cijfers kon overleggen in de thuiswedstrijd tegen NVC. Een goede start voor beide ploegen, die dit ongetwijfeld voort willen zetten.

De trainer van OFC, Imdat Ilguy, kan tevreden terugkijken op de laatste wedstrijden. Naast de overwinning in de competitie van afgelopen zondag werden ook alle drie de bekerwedstrijden winnend afgesloten. Gister (dinsdag 1o september) speelde OFC de laatste wedstrijd thuis tegen Zwaluwen ’30, dat met 7-2 weer naar huis werd gestuurd. Ilguy: “Het was een goede pot van onze kant. We speelden zowel de eerste als de tweede helft op de helft van Zwaluwen ’30, terwijl zij moesten winnen om door te komen. In de tweede helft wisten we onze kansen te benutten na een 1-1 ruststand en konden we uitlopen.”

SDO OFC
Foto website SDO Frank Gerritse: OFC versloeg SDO afgelopen weekend met 1-4

Tegen De Meern kan Ilguy beschikken over zijn complete selectie. “We hebben geen last van blessures en schorsingen. Wel zijn er natuurlijk kleine pijntjes, maar die moeten voor het weekend wel verholpen zijn.” De oefenmeester heeft zijn huiswerk voor de wedstrijd tegen De Meern al gedaan en verwacht veel van de tegenstander. Ilguy: “De Meern en JOS Watergraafsmeer zijn voor mij de grootste titelkandidaten. Zeeburgia heeft veel wijzigingen gehad dus daarvan durf ik dat niet met zekerheid te zeggen. Of wij geen titelkandidaat zijn? Nee, OFC is net twee keer achter elkaar gepromoveerd. Onze doelstelling is het behalen van een periodetitel, daar gaan wij dit seizoen zeker voor!”

Ondanks het feit dat Ilguy De Meern tipt als favoriet voor het kampioenschap liggen er zeker kansen voor zijn ploeg. “Ik denk dat als wij 100 procent gemotiveerd en geconcentreerd zijn dat wij De Meern kunnen pakken. Dan moeten we wel top zijn. Maar na wat ik dinsdag heb gezien, ziet het er goed uit. Hopelijk komt er net als altijd weer veel publiek op af. Ze stonden er zelfs tegen Zwaluwen ’30, terwijl het met bakken uit de hemel kwam. Als OFC top is komende zondag en wij hebben hun steun erbij kunnen wij ze zeker verslaan”, aldus Ilguy.

De wedstrijd OFC – De Meern begint zondag 15 september om 14:00 op het sportpark van OFC. Het Amsterdamsche Voetbal zal een video verslag maken van deze wedstrijd. De samenvatting is vanaf zondagavond te zien op onze website.

Send this to a friend