Wedstrijden DWS 4 opgeschort door KNVB

De spelers van DWS 4 mogen de komende periode niet voetballen. De tuchtcommissie van de KNVB heeft besloten om de wedstrijden van het team de komende periode op te schorten. Zolang het onderzoek van de tuchtcommissie gaande is, mag het elftal geen officiële wedstrijden spelen.

Het besluit van de KNVB is genomen naar aanleiding van de gebeurtenissen tijdens het duel met Hillegom 7 van afgelopen zondag. Na het bestuderen van een aantal verklaringen concludeert de tuchtcommissie dat meerdere spelers van de club zich ernstig hebben misdragen.

De voorzitter van de tuchtcommissie heeft daarop, overeenkomstig de bepalingen in hoofdstuk VI van Het Reglement Tuchtrechtspraak Amateurvoetbal besloten om de wedstrijden van het team op te schorten. Spelers die zondag aan de wedstrijd hebben deelgenomen mogen gedurende de schorsing niet uitkomen voor een ander elftal. Hiertegen is geen beroep mogelijk.

Het opstootje ontstond nadat de scheidsrechter een doelpunt van DWS afkeurde. Vervolgens werd de scheidsrechter belaagd door spelers van DWS. Nadat de grensrechter en een speler van Hillegom de scheidsrechter hulp boden werd de grensrechter hard onderuit gehaald en de speler raakte na een klap bewusteloos. Het bestuur van DWS besloot hierdoor het hele team uit de club te zetten.

Bron: KNVB.nl & NOS.nl

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DWS