Home / Algemeen / Weer gaat Ajax in blessuretijd onderuit

Weer gaat Ajax in blessuretijd onderuit

De ontknoping van de competitie komt dichterbij en daarin zit het Ajax tot nu toe niet mee. Tegen DVS ’33 kreeg Ajax laat het deksel op de neus en had het te maken met een waslijst aan afwezigen. Dat Dico Koppers, Lesly de Sa en Virgil Deen er tegen Sparta Nijkerk wel weer bij waren, was dus een flinke opsteker.

Ajax kwam prima uit de startblokken. Binnen tien minuten kreeg het al twee serieuze kansen, via Serghino Sanches en Tristan Buis. Ajax speelde fris en met prima positiespel werd Sparta Nijkerk regelmatig in verlegenheid gebracht. Zo ook in de 14e minuut, toen de voorzet van Lesly de Sa op het hoofd van Jip Bartels kwam, waarna doelman Beukers nog kon ingrijpen. De rebound kwam nog voor de voeten van Stefan Smal, die snoeihard de lat raakte. Het eerste dreigende moment van de bezoekers viel te noteren in de 18e minuut, toen Max Leeflang net naast kopte.

Ajax domineerde maar moest attent blijven op de razendsnelle omschakelingen. Maar met Dico Koppers in de gelederen ging de deur op slot. Ajax verdiende de voorsprong, want de kopbal van Stefan Smal net over en het schot van Timo van Roemburg, dat via een verdediger net naast ging, verdienden meer. In de slotfase van de eerste helft werd Sparta Nijkerk steeds gevaarlijk en dat was een voorbode voor de twee helft.

Na rust was Maurice de Ruiter meteen dreigend namens Sparta Nijkerk. Het liep bij Ajax allemaal wat moeizamer en het spel werd wat stugger bij Ajax. De vlot lopende acties van de eerste helft zagen we pas na ruim een kwartier weer terug. Toen dook Smal wederom gevaarlijk op voor het doel. Er volgde een betere fase van Ajax, met Van Roemburg die doelman Beukers tot ingrijpen dwong en De Sa die de rebound er net niet in kreeg. Maar Ajax werd daarna weer meer naar achteren gedwongen en dus volgde wederom een spannende slotfase.

Janic Makizodila schoot namens de oranje hemden in de 80e minuut op doel, waar Virgil Deen weer een goede redding verrichtte. Ajax wilde echter vol voor de winst gaan met invallers Kaj de Jong, Lars Middelwijk en Niels de Vries. Desondanks leek het duel in 0-0 te gaan eindigen, maar in de 94e minuut kwam daar verandering in. Sparta Nijkerk kreeg nog een corner en daarna nog een corner, hoewel een Sparta-speler de bal als laatst leek te raken. En juist bij die tweede corner was Makizodila net iets eerder bij de bal dan wie dan ook: 0-1.

Net als afgelopen weekend dus een nederlaag in extremis. Maar er is nog niks beslist, dus zal Ajax zich nog (minimaal) twee keer op moeten richten. De eerste keer is zaterdag in Hornaar, op bezoek bij SteDoCo. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Derde Divisie Zaterdag

Tekst: Marcel Wagenmakers

Archieffoto: Rob van Vliet

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)