Weer problemen Sporting Noord.

De begeleiding van derde klasser Sporting Noord blijkt op 7 januari opgestapt te zijn. Na het vreselijke incident in de wedstrijd tegen OSV, waarbij een OSV supporter overleed, werd in het geheim de inhaalwedstrijd Sporting Noord – IJmuiden gespeeld. Na de wedstrijd heeft de coach te kennen gegeven dat hij een gebrek aan respect bespeurde bij zijn spelers en de club en besloot hij per direct op te stappen. Erg makkelijk was dit niet. De coach kent de dader Sylvester M. zeer goed en kent hem alleen als goede jongen. Ook het slachtoffer heeft hij gesproken na de wedstrijd, voordat deze instortte en naar het ziekenhuis moest.

Sporting Noord is cynisch in zijn reactie. Voorzitter Ron van Tijn geeft te kennen dat de coach ‘last van zijn hielen had’ en alleen voor zichzelf bezig was. “Misschien heeft hij de ambitie om bij FC Twente te gaan trainen’, gaf van Rijn als reactie. Vervolgens: ‘Als iemand de karaktereigenschappen van de club wil veranderen, dan is hij bij Sporting Noord aan het verkeerde adres. Hier moet het gewoon gezellig zijn en als spelers kampioen willen worden moeten ze dat voor zichzelf weten in het veld. Nu moeten we op zoek naar een trainer en die vragen bedragen van vijf tot tienduizend euro. Wij hebben niet eens duizend’. Volgens de voorzitter had het opstappen van de coach ook niets te maken met de inhaalwedstrijd, maar was het de druppel die de emmer deed overlopen. Van Tijn: ‘Verder zijn we goed uit elkaar gegaan, want dat doe ik met iedereen’.

Op de vraag of het cynisme van Van Tijn gepast is na alles wat er gebeurd is, reageerde hij: ‘Als ik een tijdmachine had zou ik alles terugdraaien, maar dat kan ik niet. Het gebeurt trouwens op meer velden. U volgt toch het nieuws? Deze week was het geloof ik een jeugdspeler die in het ziekenhuis ligt’.

Bij Sporting Noord rommelt het dus behoorlijk door. Aanstaand weekend moet er weer gevoetbald worden, maar wie er langs het veld gaat coachen is onduidelijk.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OSV