Home / Derde Divisie zondag / Weergaloze slotfase in Derde Divisie eindigt in kampioenschap voor OFC
OFC

Weergaloze slotfase in Derde Divisie eindigt in kampioenschap voor OFC

OFC heeft maandagmiddag het kampioenschap in de Derde Divisie binnengehaald. De vereniging won op het eigen sportcomplex met 3-0 van Quick, terwijl de concurrentie punten verspeelde. Daarmee promoveert OFC naar de Tweede Divisie.

De Derde Divisie Zondag ging een zinderende laatste speelronde in. Maar liefst vier verenigingen hadden de mogelijkheid om kampioen te worden. Hercules had alles in eigen hand. Met een gelijk aantal punten als OFC, maar beter doelsaldo, was voor deze club een overwinning voldoende om de schaal in ontvangst te nemen. De vereniging moest echter wel tegen ADO ’20 spelen, dat met een punt minder eveneens mocht blijven hopen op een kampioenschap. Tot slot had Gemert, dat evenveel punten had als ADO ’20, ook een mogelijkheid om als lachende vierde de titel te vieren. Die club ging op bezoek bij hekkensluiter Hollandia.

De eerste tien minuten waren wat onwennig voor OFC. Op het natte kunstgrasveld probeerde het team het spel zo goed mogelijk van links naar rechts, en andersom, te verplaatsen, maar voor grote kansen zorgde het nog niet. De eerste mogelijkheid was voor Demio Walberg. Hij kreeg in het zestienmetergebied de bal aangespeeld en had een vrije schietkans, maar leunde te ver achterover. Het gevolg was dat de bal ver over het doel van Quick eindigde.

Pieter Mulders moest na twintig minuten al zijn eerste wissel doorvoeren. Vanwege een blessure moest Denzel Prijor naar de kleedkamers. Voor hem in de plaats kwam Giovanni de la Vega het veld op. Kort daarna viel de openingstreffer voor de thuisploeg. Een prachtige aanval mondde uit in een vrijstaande Joël Donald die de bal snoeihard tegen het dak van het doelnet aanschoot: 1-0. Met een gelijkstaande Hercules en ADO ’20 (1-1) was OFC daardoor virtueel kampioen.

ADO ’20 zou met deze stand met lege handen staan. Wanneer OFC namelijk het kampioenschap zou pakken, betekende dit dat Hercules de periodetitel zou meenemen en ADO ’20 hiernaast zou grijpen. De ploeg van Roy van der Mije moest daarom winnen. Ondertussen ging de wedstrijd bij OFC volop spanning door. Donald was aan het einde van de eerste helft hard op weg naar zijn tweede treffer. Een doorgeschoten bal belandde aan de rechterkant van het strafschopgebied bij hem. Hij dribbelde vervolgens de zestien in en schoot hard richting de linkerhoek, maar Jari Puister was op tijd om de bal het doel uit te houden.

OFC kwam niet bepaald scherp uit de kleedkamer. Het gaf Quick de gelegenheid om meermaals in de buurt van het doel te komen, waaruit een grote kans ontstond. Daarbij hadden de Oostzaanders geluk dat Frank van der Heiden net niet bij de bal kon en deze voorlangs ging. Daarna pakte OFC de wedstrijd weer goed op en was het na een klein uur spelen dichtbij het tweede doelpunt. De ingevallen Mohamed Chih was tweemaal dichtbij, maar een schot op doel bleef uit. Een minuut later kopte Donald de bal uit een vrije trap naast.

Vlak voordat Donald namens OFC de tweede treffer maakte, was het Hercules dat in Utrecht op een 2-1 voorsprong kwam te staan. Het zorgde ervoor dat Hercules virtueel weer naar de eerste plek ging en OFC genoegen leek te moeten nemen met een tweede eindpositie. In de laatste tien minuten maakte Chih die 3-0, terwijl Hercules wederom tegen een gelijke stand kwam aan te kijken. Daardoor stond OFC voor de tweede keer op de eerste positie. In de slotfase leek het alsnog mis te gaan voor OFC, want Hercules kwam op een 3-2 voorsprong, maar vervolgens stond het weer razendsnel 3-3. Daardoor mocht OFC zich aan het einde van de middag kampioen noemen.

De opluchting was na afloop groot bij Mulders. “We hebben hier het hele jaar hard voor gestreden, dus het is natuurlijk fijn als het uiteindelijk lukt”, stelde de oefenmeester. “In de laatste tien minuten was het bijna niet meer te doen met de spanning, maar gelukkig liep het voor ons goed af. We gaan er een mooi feest van maken.”

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Derde Divisie Zondag

Tekst: Jordi Smit

Pre-order het kampioensmagazine 2021/2022

 

 

 

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC