Weesp blijft bij na zege op Blauw Wit

FC Weesp heeft in de zondag tweede klasse B een belangrijke 0-2 zege geboekt op Blauw Wit. De ploeg van Karel Knaap is nu koploper in de tweede periode met vier overwinningen op rij. Marcin Kmiecik scoorde twee keer.

De opening van het duel was voor Weesp. Blauw Wit-doelman Lloyd Dielingen werd wel getest maar hoefde niet tot het uiterste te gaan. Naarmate de wedstrijd vorderde namen de Amsterdammers steeds meer het initiatief. Knaap moest als snel wisselen omdat Rick van der Burg zich had verstapt. Zijn vervanger, Niels Irik,  voorkwam direct een treffer van Blauw Wit.

IMG_1576

Na rust was Weesp duidelijk de bovenliggen de partij. Vooral de wind was in het voordeel van de ploeg van Karel Knaap. Met de kansen die Weesp kreeg werd onzorgvuldig omgegaan. Blauw Wit werd sporadisch gevaarlijk maar zag wel een kopbal van Abdel Errachid net naast gaan. Of er nog een winnaar zou komen bleef lang onduidelijk. Het venijn zat hem echter in de staart van het duel.

Tien minuten voor tijd ging  kantelde de wedstrijd toen Ahmed Ettajirri, na een pittige overtreding ,met rood mocht vetrekken. Hij gleed met twee benen door op Jasper Spanjerberg. Met een man meer kon Weesp nog meer druk uitoefenen.

IMG_1570

Die druk werd Blauw Wit uiteindelijk te veel. Bart Tijnagel gaf vanaf de rechterkant een afgemeten voorzet die door Marcin Kmiecik hard werd binnen gekopt (0-1). Blauw Wit-trainer Ron van Nierkerk schreeuwde zijn ploeg naar voren voor een offensief .  Na een afgeslagen aanval was het invaller Thijs Visser die vanaf het eigen strafschopgebied het hele veld over kon steken. Van de ontstane drie tegen een situatie wist Weesp goed gebruik te maken. Visser speelde Kmiecik aan en vervolgens doelman Diellingen omspeelde en de eindstand op 0-2 bepaalde.

Weesp klimt door de zege naar de tweede plaats omdat Soest gelijk speelde. VVIJ blijft koploper.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 2B.