Home / Algemeen / Weesp blijft tweedeklasser

Weesp blijft tweedeklasser

FC Weesp is er niet ingeslaagd om promotie naar de eerste klasse af te dwingen. In de finale van de nacompetitie was Stormvogels te sterk. Afeglopen zondag werd er op eigen veld al met 0-2 verloren. Donderdagavond won Stormvogels in IJmuiden ook het tweede duel. Het werd 5-1.

Anders dan de uitslag doet vermoeden was de ploeg van Charles Loots in eerste instantie niet kansloos en kon het goed meedoen met de eersteklasser. Het kreeg zelfs kansen op een treffer. Na rust was zette de thuisploeg het duel steeds meer naar haar hand en kon het maar liefst vier keer scoren. De eretreffer werd uiteindelijk gemaakt door Thijs Visser.

Op de eigen website zegt de club: “Het was een leerzaam tweeluik en het eigen spel biedt voldoende garantie om het nieuwe seizoen met vertrouwen tegemoet te zien”. Het feit dat Weesp de nacompetitie heeft gehaald was al ene hele knappe prestatie gezien de ploeg van Charles Loots de competitie eindigde op de zevende plaats.

Door de nederlaag blijft FC Weesp dus in de tweede klasse. Het was tevens de laatste wedstrijd van trainer Charles Loots. Hij is volgend jaar trainer van SV Marken.  Bij Weesp is komend seizoen de leiding in handen van Karel Knaap. Stormvogels, dat momenteel haar 100-jarig bestaan viert handhaaft zich in de eerste klasse.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)