Weesp en RODA’23 maken het spannend

De strijd in de tweede klasse B krijgt een spannend slot. De strijd om de titel en plaatsen in de nacompetitie tegen degradatie zij nog steeds niet vergeven. Weesp en RODA ‘ 23 hielden elkaar op 2-2. Voor Weesp blijft de schade beperkt doordat de concurrent voor de titel, NVC, niet verder kwam dan 3-3 tegen Hoofddorp.

Beide ploegen hebben met nog een wedstrijd te gaan 51 punten verzameld. Het doelsaldo zal niet doorslaggevend zijn. Als NVC en Weesp volgende week weten te winnen van respectievelijk Hillegom en OSM dan volgt er op donderdag 16 mei een beslissingswedstrijd om de titel.  RODA ‘ 23 vecht nog tegen een plek in de nacompetitie. Momenteel staat de ploeg van Ruud Visser op die vervelende elfde plaats met een punt achterstand op United/DAVO en Hillegom. Zondag is het al gedegradeerde Roda’46 de tegenstander in Bovenkerk.

05052013 WEE ROD 3

Er stond dus veel op het spel voor beide ploegen. De spanning was dan ook duidelijk voelbaar maar zeker ook zichtbaar. Weesp trainer Karel Knaap: “ Die spanning voerde absoluut de boventoon. Ik merkte dat van de week al op de training. Dat werkte erg verlammend. Vanaf de aftrap schoten we de eerste de beste bal al over de zijlijn.”

Ook na de 1-0 door Koen Buddenberg bleef die spanning hangen. Buddenberg had voor rust die angstige gevoelens weg kunnen nemen door ook de 2-0 te maken maar hij faalde oog in oog met Daan Stevens.

05052013 WEE RODA 2

RODA ‘ 23 kon zich geen nederlaag permitteren en begon furieus aan het tweede bedrijf. Binnen tien minuten stonden de Bovenkerkers op een 1-2 voorsprong. Eerste zorgt Tim van Heusden op aangeven van Dennis Frijn voor de gelijkmaker en een minuut later is het Daan van Huffel die de 1-2 maakt. Knaap: “Toen was het afwachten hoe mijn ploeg er mee om zou gaan. Ik wist niet of de boel in zou storten. Ik moet ze een groot compliment geven dat dat niet is gebeurd.”

Twintig minuten voor tijd maakte Marcin Kmiecik op aangeven van Buddy Buddenberg de gelijkmaker (2-2). Knaap: “Daarna hebben we risico genomen om de wedstrijd nog te winnen maar dat zat er niet meer in. We speelden in die slotfase te gehaast en met te veel stress. “

De teleurstelling bij Weesp was groot na afloop maar toen het bericht doorkwam dat ook NVC niet gewonnen had (3-3 tegen Hoofddorp) was er toch nog reden tot lachen.

Kijk voor de uitslagen, de stand en het programma naar de klassenpagina van zondag 2B.