Weesp geeft 2-0 voorsprong uit handen tegen Hillegom

In de zondag tweede klasse B heeft Weesp een wel hele dure nederlaag geleden tegen degradatie kandidaat SV Hillegom.  De ploeg van Karel Knaap gaf een een 0-2 voorspong uit handen en verloor uiteindelijk met 3-2 en is de aansluiting met de koplopers even kwijt.

Na afloop van de verloren wedstrijd tegen Hillegom met 3-2 was FC Weesp coach Karel Knaap hevig teleurgesteld. Hoe kan het ook anders. Als je binnen twintig minuten met 0-2 voorstaat. Het vervolg na de snelle voorsprong van zijn manschappen was een stuk minder. Knaap baalde dat zijn ploeg verzuimde de wedstrijd al voor rust in het slot te gooien. Nu stond het niet 0-3 bij de rust, maar 2-2 door treffers van Corneel Berg en Christian Nederpel.

Hillegom lachte dus het laatste want die scoorde prompt de 3-2 rond de 55ste minuut. Een geweldige opsteker voor de degradant die in de beginfase van de wedstrijd nog aan het slapen was. Weesp vergat dus door te drukken na de snelle voorsprong van doelpuntenmakers Jaimy van Vliet en Marcin Kmiecik.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Knaap: “Hillegom is een moeilijke tegenstander. De ploeg staat onderaan en vecht voor lijfsbehoud. Als je dan na twintig minuten op een 0-2 voorsprong staat moet je dat koesteren en nog slimmer gaan spelen. Wij hadden toen het heft nog steviger in handen moeten nemen en nog meer afstand moeten nemen. Wij laten ze vervolgens in de wedstrijd komen waar Hillegom optimaal van profiteert. Twee doelpunten in de eindfase van de eerste helft was een opdoffer voor ons”.

Knaap had het goed gezien en ingeschat. Zijn flank speler Koen Buddenburg was vaak ongrijpbaar. Met zijn gevaarlijke acties werd echter te weinig gedaan. De 2-2 was al een opdoffer, de 3-2 van Hillegom invaller Jim Pijpers kwam nog harder aan. Na de opgelopen achterstand probeerde Weesp het herstel in te  zetten. Het werd een open wedstrijd die alle kanten op kon. De ploegen waren aan elkaar gewaagd de tweede helft en het restant van de wedstrijd werd spannend. Beide ploegen kregen de mogelijkheden. Dat ging soms gepaard met kunst en vliegwerk. Het werd echter geen 3-3, maar ook geen 4-2. Een punt zat er nog wel in voor Weesp omdat toen Hillegom verzuimde om de bevrijdende 4-2 te maken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Knaap had na afloop van de wedstrijd een heldere conclusie: “De lijn die wij de afgelopen weken hebben is dat wij vooral tegen onszelf spelen. We doen onszelf heel erg tekort want we lopen tegen onnodige nederlagen op. Vandaag heb je dat weer duidelijk kunnen zien. Na de voorsprong treed er een soort gemakzucht op met veel slordigheden. Erg jammer want nu moet je weer naar onderen gaan kijken na dit dure verlies. Wat ik je al eerder aangaf is dat Hillegom er alles aan doet om niet te degraderen. Dat weet je, dan moet je er ook naar handelen. Ik miste de echte wil om te winnen vandaag al zou je dat niet zeggen na de snelle voorsprong die we namen. Pas na de 3-2 achterstand pikken we de draad weer op. Dan moet het even meezitten dat hij goed valt. We hebben het over onszelf afgeroepen vandaag en dat is een pijnlijke conclusie moet ik je zeggen.

Verslag Hennie van de Weerd
Foto’s Huub Slingerland

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)