Weesp geeft SVW’27 nog hoop

FC Weesp heeft de eerste wedstrijd in de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse met 2-0 gewonnen van SVW’27 uit Heerhugowaard. De ploeg van Charles Loots deed zich zelf daarmee te kort want Weesp had wel de dubbele cijfers kunnen halen.

Het was een opmerkelijke ontmoeting tussen FC Weesp en SVW’27. Beide ploegen waren de reguliere competitie geëindigd op de zevende plaats. De ploeg uit Heerhugowaard won de eerste periode in 2A en Weesp was de sterkste in de derde periode in 2B. Gezien het vertoonde spel was het aan Weesp niet te zien dat ze zo laag geklasseerd zijn. Charles Loots: “Mijn ploeg kan gewoon goed voetballen en zoals ze vandaag speelden hebben ze zeker wat te zoeken in de eerste klasse. We moeten alleen niet vergeten de kansen af te maken”.  Daar had de vertrekkende trainer volkomen gelijk in.

Alleen al in de eerste helft, waarin Weesp in eerste instantie op de counter speelde maar na een kwartier al volledig het heft in handen nam, kreeg het legio mogelijkheden om de score te openen. In het eerste kwartier vielen er drie 100% kansen te noteren maar Thijs Visser, Buddie Buddenberg en Rick van der Burg kregen ze er van dichtbij niet in of stuitte op doelman Wesley Haanraads. Loots werd er bijna moedeloos van en ook Rik van den Boog, inwoner van Weesp en voormalig directeur van Ajax, zag op de tribune kans na kans om zeep geholpen worden.  De gasten stelden daar weinig tot niets tegenover .

Na een half uur kreeg de thuis ploeg weer een serie kansen waarvan er toch wel een paar afgemaakt mochten worden. Opnieuw Visser, Jasper Spanjerberg en Van der Burg hadden doel moeten treffen en Wouter Spanjerberg zag zijn schot net overgetikt worden. Het was met recht een wonder dat het bij rust aan de Papenlaan nog 0-0 stond. Loots lachend: “Ik zei in de rust nog tegen die jongens dat je ook af en toe moet scoren en niet alleen maar kansen moet voorbereiden”.

De tweede helft was negen minuten oud, Van der Burg had toen al een kans gemist, toen de ban eindelijk gebroken werd. Buddenberg was de maker, 1-0. De topscorer van de club met achttien goals in de competitie, kon eindelijk het net vinden. Buddenberg: “We hebben zo veel kansen gehad. Echt niet normaal. Gelukkig hebben we er toch nog twee weten te maken. Dat moet voldoende zijn om de volgende ronde te halen”.

De tweede treffer viel, nadat er weer een enorm aantal kansen om zeep waren geholpen, vijf minuten voor tijd. Invaller Michel Lion was de gelukkige. Loots: “Ik weet niet hoeveel kansen we uiteindelijk gehad hebben maar het zullen er meer dan tien geweest zijn toch denk ik dat het voldoende is om de finale (tegen de winnaar van Stormvogels en Hellas Sport, red. te bereiken”.  Gezien het spelbeeld is die opmerking meer dan terecht want wat SVW’27, de ploeg van de nieuwe Blauw Wit trainer Ulli Landvreugd, liet zien was ver beneden niveau.

Later op de avond alle kansen van Weesp in de samenvatting en ook antwoord op de vraag wat Charles Loots liever wil. Handhaving voor zijn nieuwe club Marken of promotie voor zijn huidige club Weesp.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)