Weesp gelukkiger dan Abcoude

FC Weesp blijft koploper in de zondag tweede klasse B. De ploeg van Karel Knaap was de gelukkigste in de derby tegen het op de derde plaatst staande FC Abcoude. Marcin Kmiecik was de matchwinnaar door een kwartier voor tijd de enige treffer te maken. Vanavond volgt nog een samenvatting en reacties van dit duel op deze site.

Voor Abcoude werd het geen vrolijk Pasen. De ploeg van Rini van Roon verloor zaterdag al van Hillegom (3-1) en trok ook vandaag aan het kortste eind. Daarmee is de achterstand opgelopen tot acht punten en is de titel, met nog vijf wedstrijden te gaan uit het zicht. Van Roon: “ Ik heb nooit gezegd dat we voor het kampioenschap mee zouden doen. Het is al fantastisch als we de nacompetitie halen. Wij zijn veel te wisselvallig.”

Die nacompetitie halen wordt nog een hele klus voor Abcoude. Weesp lijkt die niet meer te kunnen ontgaan maar de spelers willen meer. NVC heeft voorlopig de beste papieren maar niets is onmogelijk.

Tegen Abcoude was Weesp de gelukkige winnaar. In de eerste helft hadden de bezoekers wel het overwicht maar tot echt veel goede kansen kwam het niet. Het gevaarlijkst werd Weesp nog door een aantal fouten van Abcoude verdediger Dennis Puttman. Met een mooi hakje zette hij onbedoeld Kmiecik alleen voor doelman Ijmker. De jubilerende doelman, hij speelde zijn 200ste wedstrijd, trad reddend op. Het was een scheidsrechter Mark van Hesse te danken dat Weesp niet nog een grote doelrijke kans kreeg. De arbiter vergat een duidelijke overtreding op de doorgebroken Thijs Visser te bestraffen. Daar kwam Abcoude goed weg. De thuisploeg was in het eerste bedrijf het gevaarlijkst via een schot van Niek Remijn. Hij volleerde hard in maar Arno Copier pareerde uitstekend.

In de tweede helft, waarin het iets minder hard waaide, domineerde Abcoude. Vanaf de tiende minuut na rust kreeg het vijf goede kansen op rij. Eerste profiteerde het bijna van een foutje van Weesp verdediger Wesley de Does en niet veel later ging een vrije trap van Terence Koswal net over het doel van Copier. Stefan Groen kwam een teenlengte te kort om de openingstreffer te maken en Wouter Spanjerberg moest een inzet van Michael Amoafo van de lijn halen. De kansenregen werd afgesloten door Groen die een voorzet van Remijn niet binnen kon tikken.

Het was uiteindelijk Weesp dat scoorde. En wie anders dan Marcin Kmiecik. De clubtopscorer bekroonde zijn tweede balcontact van de wedstrijd gelijk met een treffer. Invaller Koen Buddenberg zette de aanval op en het laatste tikje werd door Kmiecik gegeven, 0-1.

Abcoude zette in de slotfase nog wel aan maar ook de zeven minuten extra tijd leverde geen treffer meer op. Weesp trainer Karel Knaap: “ Ik vind dat de gelukkigste gewonnen heeft want een gelijkspel was een juiste verhouding geweest.”

Vanavond op deze site een uitgebreide samenvatting en reacties van dit duel.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)