Home / Algemeen / Weesp herstelt zich redelijk

Weesp herstelt zich redelijk

FC Weesp heeft zich aardig hersteld van de klap die het afgelopen donderdag had opgelopen. De ploeg van Karel Knaap, dat de beslissingswedstrijd om de titel tegen NVC met 5-2 verloor, speelde met 1-1 gelijk tegen De Kennemers. Volgende week is de return.

Knaap: “ Door de zware regenval was het erg zwaar en we hadden donderdag natuurlijk ook al alles gegeven. Het veld was echt veranderd in de modderbad.” Daar door was het begin van de wedstrijd ook wat rommelig en slordig.  Toch kwam Weesp na 25 minuten op voorsprong. Tim Visser bereikte Marcin Kmiecik die de 1-0 maakte.  Vanaf dat moment ging het spel heen en weer en was het redelijk in evenwicht.

Vlak voor rust kwam De Kennemers toch langszij. Een afstandsschot stuiterde via de grond op doelman Copier die de bal moeizaam kon verwerken. In de rebound was Barends de attentste en die zorgde dan ook voor 1-1.

Knaap: “Dat was natuurlijk geen fijn moment zo vlak voor rust. De eerste vijf minuten na rust kreeg De Kennemers nog twee kleine kansjes maar verder geloofden ze het wel met die 1-1. Voor ons ging de conditie toch een rol spelen waardoor we ook niet meer echt gevaarlijk konden worden.”

Na de mentale dreun van donderdag wist Weesp zich dus aardig te herpakken. Domper  was nog wel het uitvallen van Jordi Neeft. De verdediger kwam vier minuten voor tijd i botsing met medespeler Rik van den Burg. De twee hoofden knalden tegen elkaar. Knaap: “ Het spel heeft toen zeker twintig minuten stil gelegen. Er moest een ambulance komen. Het schijnt dat Jordi last heeft van zijn nekwervels. Hij wordt nu onderzocht in het ziekenhuis. Dat geeft toch een hele nare bijsmaak.”

De return is volgende week zondag bij De Kennemers. Kijk voor alle uitslagen in de nacompetitie op de speciale pagina!

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)