Weesp is koppositie kwijt

FC Weesp is na een 1-0 nederlaag tegen SDO geen koploper meer in de tweede klasse B. De ploeg van trainer Karel Knaap staat nu tweede met twee punten minder dan NVC, dat ook een duel minder heeft gespeeld. Als de ploeg uit Naarden donderdag de inhaalwedstrijd in en tegen Hillegom wint, dan kan het kampioenschap NVC nauwelijks meer ontgaan. FC Weesp zal zich moeten richten op de tweede plaats, die waarschijnlijk recht geeft op deelname aan de nacompetitie.

FC Weesp, zonder de twee vaste backs Jordy Neeft en Robert Vermeulen, wekte in Bussum niet de indruk echt voor de titelkansen te gaan. Op het hobbelige veld en onder een prettig zonnetje miste het elftal de bezieling om aanspraak te maken op de drie punten. Het beste van het spel in de eerste helft was voor SDO, hoewel FC Weesp de betere kansen kreeg. Uit een hoekschop kopte Jasper Spanjerberg de bal tegen de rug van een tegenstander. En na een mooie pass van Jaimy van Vliet kwam Marcin Kmiecik vrij voor doelman Rolf Hazelaar te staan. De spits gunde zichzelf niet genoeg tijd om dit buitenkansje te benutten. Na 45 minuten bleef het 0-0 omdat ook SDO niet gevaarlijk voor het doel van Arno Coupier kon komen.

070413 SDO-Weesp 1b

Na rust pakte de thuisclub de zaken energieker aan. In de eerste tien minuten kregen de Bussummers kans op kans, maar Coupier en tweemaal de paal brachten redding voor FC Weesp. Met twee wissels probeerde FC Weesp het tij te keren, maar SDO kwam verdiend op voorsprong. Een schot van Ilias el Mazouji werd verkeerd beoordeeld door Coupier die de bal door zijn vingers liet glippen: 1-0. FC Weesp probeerde na die tegenvaller wat meer vooruit te voetballen en na een pass van Spanjerberg kreeg Koen Buddenberg de bal niet langs doelman Hazelaar. Ook het vizier van Kmiecik stond niet op scherp. Uit een voorzet van Koen Buddenberg miste de spits de bal helemaal. SDO kreeg daarna nog een paar kansen om de voorsprong uit te breiden, maar bij het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Sio stond er nog 1-0 op het scorebord.

070413 SDO-Weesp 1c

Ook trainer Karel Knaap zag zijn ploeg een matte vertoning neerzetten.
Knaap:’We hadden vandaag niet de power om de tegenstander onder druk te zetten. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Toch kregen we nog een paar beste kansen. Een ongelukkig moment van de doelman wordt ons dan fataal. Dat is teleurstellend. We zullen ons moeten herpakken om de nacompetitie veilig te gaan stellen.’

Door de nederlaag van FC Weesp lijkt het kampioenschap uit beeld verdwenen. Volgende week krijgt het team de kans zich te revancheren tegen SO Soest, dat verrassend verloor van Hillegom. Maar dan moet FC Weesp anders voor de dag komen dan tegen SDO, want het zag er allemaal niet goed uit. SDO is bezig met een indrukwekkende inhaalrace. De ploeg uit Bussum staat nu vierde, achter NVC, FC Weesp en SO Soest, maar voor FC Abcoude. Het wordt nog een spannend slot van de competitie.

Verslag: Fred Buddenberg
Foto’s: Herman Hermsen