Weesp kan kiezen uit 30 trainers

“Het is mooi geweest”. Het komt overtuigend uit de mond van Charles Loots. In november maakte hij bij het bestuur van FC Weesp bekend dat hij zijn contract niet zou verlengen. Een nieuwe club heeft hij nog niet gevonden, maar aan een jaartje rust moet hij niet denken.

“Ik ben gewoon op zoek naar iets anders. Meer niet. Ik heb het geweldig naar mijn zin. We zijn in mijn eerste jaar gelijk gepromoveerd naar de tweede klasse en daarna hebben we ons keurig kunnen handhaven. Nu staan we in de middenmoot.”
Loots hoopt met FC Weesp nog bij de eerste vijf te kunnen eindigen. Niet onmogelijk gezien de kleine verschillen. Iets dat ook vice-voorzitter William Recker beaamt: “Ik heb alle wedstrijden dit en vorig seizoen gezien. De verschillen in deze klasse zijn klein, alleen Magreb’90 steekt er ver bovenuit. Iedereen kan van iedereen winnen en dus ook verliezen. De eerste vijf kunnen we zeker halen, maar ik denk dat het linkerrijtje een reëlere optie is”.
Hoe het seizoen ook zal aflopen FC Weesp moet op zoek naar een nieuwe trainer. Veel zorgen maakt de club zich daar niet over. Recker: “We hebben al meer dan dertig reacties gehad waaronder een flink aantal goede kandidaten. Binnenkort gaan we de eerste gesprekken houden. Na drie jaar komt er altijd een moment van afweging, ook voor ons als bestuur. Voor je het weet komt er ‘ruis op de lijn’. Een nieuwe trainer geeft weer nieuwe mogelijkheden”. En wat Loots betreft maken ze het op een goede manier af. Loots: “We staan er voor ons doen (met lokale jongens en geen budget, red.) redelijk voor. Normaal doe ik niet aan doelstellingen, maar nu heb ik voor me zelf er wel eentje en dat is dus bij de eerste vijf eindigen. Als we zouden degraderen zal dat voor mij persoonlijk een grote teleurstelling zijn”.
Waar Weesp dus niets te klagen heeft wat betreft de zoektocht naar een nieuwe trainer is het voor de voormalig speler van ondermeer DWS, Xanthos en JOS Watergraafsmeer nog even afwachten. Loots: “Ik ben bezig met mijn oefenmeester 1 en loop stage bij Huizen. Zo ’n club zou natuurlijk fantastisch zijn. Al kiezen ze bij dat soort clubs altijd voor de vertrouwde namen. Ik heb ook wel wat lijntjes uitgegooid,  maar ik ben niet zo van het solliciteren”. Om daar vervolgens lachen aan toe te voegen: “En als het niets wordt dan ga ik zelf wel weer voetballen. Als het helemaal niets wordt dan zou dat wel een behoorlijke streep door de rekening zijn, want ik vind dat ik het goed gedaan heb”.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!