Weesp klaar voor toetje

De wedstrijd van de week komt  dit weekend uit Weesp waar de plaatselijke trots het in de nacompetitie opneemt tegen SVW’27. Het is de heenwedstrijd in de eerste ronde voor promotie naar de eerste klasse. Zoals u van ons gewend bent zullen wij een samenvatting van dit duel maken.

FC Weesp bereikte afgelopen weekend de nacompetitie door een punt te halen tegen RODA’23 (2-2). Door de nederlagen van Zeeburgia en NVC was dat uiteindelijk voldoende om de derde periode te winnen. Iets waar halverwege het seizoen niemand rekening mee had gehouden. Trainer Charles Loots: “Toen we aan de laatste negen wedstrijden begonnen (de derde periode, red.) wist ik dat we er wel een aantal moesten winnen om niet in de problemen te komen. Dat het zo uitpakt in natuurlijk fantastisch. Ik ben heel trots op die jongens”.

Tegenstanders SVW’27 won in de tweede klasse A een periodetitel. De ploeg uit Heerhugowaard wordt getraind door Amsterdammer Uli Landvreugd. Het zullen de laatste wedstrijden zijn voor de coach want na dit seizoen stapt hij over naar Blauw Wit Amsterdam.  Donderdag zag hij zijn  nieuwe ploeg verliezen van DHC. Landvreugd: “Eigenlijk weten we pas sinds vandaag (donderdag, red.) dat we nacompetitie spelen. Er moest nog een duel worden uitgespeeld. EN als dat heel raar zou lopen (drie doelpunten in 13 minuten, red) konden we er nog naast grijpen. Gelukkig is dat niet gebeurd dus wij spelen zondag tegen Weesp”.

Het duel begint zondag om 14:00 uur en ’s avonds is de samenvatting te zien op deze website.

Foto: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)