Weesp neemt na rust afstand van Soest

FC Weesp beleefde in de tweede klasse B een uitstekende middag. De ploeg van coach Karel Knaap won in eigen huis de topper tegen naaste belager SO Soest en zag koploper NVC twee punten verspelen. Eén helft lang had de nummer twee het zwaar. Soest nam na ruim een half uur zelfs een voorsprong, maar de gelijkmaker van Koen Buddenberg luidde een geslaagd Weesper offensief in. Na de rust liep de thuisploeg uit naar 5-1. Door de zege op Soest en het 2-2 gelijkspel van NVC tegen VSV is het gat met nog drie wedstrijden te gaan drie punten.

De toeschouwers aan de Papelaan zagen een aantrekkelijke eerste helft. Soest zette Weesp, dat aantrad zonder linksback Robbert Vermeulen, linkshalf Jaimy van Vliet en laatste man Wesley de Doos meteen onder druk. Schoten van spelmaker Rayendall Bitorina en rechtsbuiten Mayid Ghaddari hadden geen succes. Aan de andere kant kwam linkeraanvaller Koen Buddenberg dichtbij een treffer. Van dichtbij stuitte zijn inzet na een knappe voorzet van Jasper Spanjerberg op doelman Diango Alvarez van Soest. De ploegen deden weinig voor elkaar onder, al had Soest het meeste balbezit.

140413 Weesp 5 1 Soest 34

Na 37 minuten opende Soest de score. Spits Ali Coban liep op rechts weg bij Rick van der Burg om een hoge steekpass van Glenn Merkenij te ontvangen. Coban kapte naar binnen en schoot de bal links langs doelman Arno Copier van Weesp. De thuisploeg antwoordde snel. Een schot van Buddie Buddenberg werd nog knap gepareerd, maar zijn broer Koen trof  op slag van rust wel doel. Na een lange bal van Van der Burg trok de linksbuiten richting de zestien, troefde de tamme verdedigers van Soest af en jaagde de bal in de verre rechterbovenhoek.

140413 Weesp 5 1 Soest 23

De gelijkmaker was voor Weesp een wake up call. Het begon de tweede helft meteen fel en kreeg een enorme kans. Koen Buddenberg en Jasper Spanjerberg liepen samen op het Soestse doel af, maar de slappe inzet van de eerste werd gestopt door Alvarez. Vlak daarna liep Bitorina op zijn beurt op Copier af, die attent reageerde. Hierbij botste de doelman op Bitorina, die geblesseerd bleef liggen. Scheidsrechter Robert van Paassen floot echter niet, waarna Weesp in de tegenaanval op voorsprong kwam. Een hard schot van Jasper Spanjerberg belandde nog tegen de paal, de rebound van Buddie Buddenberg was wel raak. Een dreun die Soest niet meer te boven kwam. De trage verdediging kon het niet meer belopen tegen de fitte Weesper voorhoede, en ook mentaal was de uitploeg geknakt. Door goals van uitblinker Koen Buddenberg, Wouter Spanjerberg (strafschop) en Buddie Buddenberg (fraaie krul in rechterbovenhoek) liep de score nog flink op.

140413 Weesp 5 1 Soest 32

Trainer Karel Knaap was vanzelfsprekend tevreden na de klinkende zege. “5-1 is nog redelijk geflatteerd. Het is namelijk niet makkelijk gegaan. In de eerste helft kwamen we moeilijk onder de druk van Soest uit. Zij waren feller, en wij hadden ook wat last van de wind. Die 1-1 schiet Koen er geweldig in.” Hoewel Weesp deze zondag prima zaken doet, is het kampioenschap geen issue. “Ik denk alleen aan volgende week. We moeten gewoon goed spelen en dan zien we na 26 wedstrijden wel waar we staan.” Volgend weekend neemt Weesp het in Haarlem op tegen United/DAVO. Koploper NVC krijgt thuis FC Abcoude op bezoek. Met een voorsprong van zes punten op Soest en SDO lijkt de tweede plek veiliggesteld.