Weesp op eigen veld overklast door Hoofddorp

In de zondag tweede klasse B kreeg Weesp vandaag Hoofddorp op bezoek. In deze competitie zijn de punten voor beide clubs erg belangrijk. De verdediging van Weesp bleek alleen niet opgewassen te zijn tegen de vleugelaanvallers van Hoofddorp. Na negentig minuten spelen staat er dan ook een 1-5 eindstand op het scorebord.

Beide ploegen beginnen fel aan de wedstrijd maar al na vijf minuten ligt de wedstrijd even stil. Hoofddorp middenvelder Rainer Sion is geblesseerd blijven liggen na een duel. Zijn schouder blijkt uit de kom geschoten te zijn, maar Sion kan na een behandeling wel verder spelen.
Niet heel veel later opent Hoofddorp de score. Een foute terugspeelbal, of totaal verkeerd geraakte bal van Rick van der Burg zorgt er voor dat Jasper de Bie alleen op keeper Wim Tap af kan lopen. De Bie weet eenvoudig langs de keeper te lopen en de 0-1 binnen te schieten.

IMG_8048t
Na een kleine twintig minuten spelen kan Weesp de score weer gelijk trekken. Na een goede dieptebal van Wouter Spanjerberg kan Jamal Bouhalie de bal prachtig binnen koppen. Gelijk na dit doelpunt krijgt Weesp nog een grote kans, maar dit word terug gefloten dor de scheidsrechter in verband met buitenspel.

Aan de andere kant weet Hoofddorp steeds gevaarlijker te worden en halverwege de tweede helft weet Sven Wierda zijn tegenstander voorbij te spelen. Hij is niet zelfzuchtig en speelt de bal naar De Bie die vrij zijn tweede doelpunt binnen kan schieten.

IMG_8050t

Na weer een duel in de wedstrijd blijft dit keer Kobina Plange liggen. Ook hij grijpt direct naar zijn schouder. Plange kan niet verder spelen en is ook in de rust naar het ziekenhuis gegaan voor controle.
Hij kan niet zien hoe Hoofddorp rustig verder gaat waar het gebleven was. Na een mooie onderschepping en rush over de linkerkant van Wibout de Vetten schiet hij op doel. Deze bal wordt nog geblokt door keeper Tap, maar in de rebound weet Ibrahim Akkabi alsnog de 1-3 op het scorebord te zetten.

Na de rust scoort Hoofddorp weer snel. Jasper de Bie kopt zijn derde doelpunt en de 1-4 binnen uit een corner. Weesp was na dit snelle doelpunt gebroken. Ook Hoofddorp deed het rustig aan. Een kwartier voor tijd weet Sven Wierda nog wel de 1-5 eindstand op het scorebord te zetten na een goede goal van binnen de zestien meter.

IMG_8054h
Weesp had vandaag geen antwoord op de snelle vleugelaanvallers van Hoofddorp, maar ook zijn eigen aanvallers kregen bijna geen kansen. Op het hobbelige veld hadden de spelers van Weesp veel moeite om elkaar te bereiken.
Hoofddorp stijgt door deze overwinning naar de elfde plaats en staat nu net boven de nacompetitie-streep.

Verslag: Rob Wiggerink
Foto’s: Minkesmodels.nl

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)