Home / Algemeen / Weesp stopt met investeren eerste zaterdagelftal ten bate van jeugd

Weesp stopt met investeren eerste zaterdagelftal ten bate van jeugd

Het bestuur van de in de zaterdag vierde klasse (en zondag tweede klasse) uitkomende FC Weesp heeft besloten na dit seizoen te stoppen met investeren in het selectievoetbal op zaterdag. Na lang wikken en wegen werd al sinds 2013 besloten minder geld aan de zaterdagselectie uit te geven. Nu wordt de geldkraan definitief dicht gedraaid.

Op de website van de club schrijft het bestuur ondermeer het volgende: “In februari 2013 heeft FC Weesp ervoor gekozen om meer te investeren in de jeugdopleiding. Toekomst als het gaat om voetballen, zowel in de breedte als meer prestatief. Maar ook toekomst als het gaat om de noodzakelijke instroom van verenigingskader. De keuze is een makkelijke én een moeilijke keuze. Makkelijk, omdat het uitgangspunt dat de jeugd de toekomst is voor zichzelf spreekt. Moeilijk, omdat keuzes consequenties hebben: kiezen voor het een is ervoor kiezen om iets anders niet of minder te doen.

Onze bomen groeien niet tot in de hemel. Verenigingsinkomsten staan onder druk. Beschikbare tijd, energie en aantal vrijwilligers zijn niet onuitputtelijk. Uitkomst van deze analyse is dat een vereniging van onze omvang (aantal leden, inkomsten, uitgaven en organisatie) niet twee volwaardige seniorenselecties kan ondersteunen. Dat zou ten koste gaan van onze jeugd, dus onze toekomst. Daarom kiezen we voor één seniorenselectie op zondag én voor de jeugd.

De keuze voor één seniorenselectie in plaats van twee is echter een noodzaak. De keuze voor zondag boven zaterdag is géén principiële keuze.  Onze zondagselectie is een volwaardige selectie, die de laatste jaren een goed prestatief niveau weet te handhaven. Onze zaterdagselectie speelt aanzienlijk lager, en is feitelijk gereduceerd tot één elftal. Overigens,  we willen niet stoppen met dit elftal (al is dat misschien de gevoelde emotie), we bouwen het beschikbare selectiebudget gefaseerd af. Om daarmee het budget voor de jeugdopleiding te kunnen handhaven en uit te kunnen bouwen.”

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)