Weesp ver weg van promotie

Promoveren naar de eerste klasse wordt voor FC Weesp nog een hele klus. De thuiswedstrijd in de nacompetitiefinale tegen Stormvogels ging zondag mede dankzij een gemiste strafschop met 0-2 verloren. Donderdagavond volgt de return in IJmuiden.

FC Weesp-trainer Charles Loots blijft ondanks het verlies geloof houden in zijn ploeg en kent zijn klassiekers. “In het voetbal is alles mogelijk. In de vorige ronde tegen SVW ’27 speelden wij ze thuis helemaal van de mat en uit stonden we in de rust met 2-0 achter. Vandaag hebben we verdiend verloren van Stormvogels. Zij waren net wat sterker en hebben kwalitatief ook betere spelers.”

Toch was het begin van de wedstrijd voor FC Weesp. Al na vier minuten zorgde spelmaker Buddie Buddenberg voor FC Weesps grootste kans van de eerste helft door met een schitterende steekpass Thijs Visser alleen op Stormvogels-doelman Jan Ziere af te laten gaan. Visser miste echter, hij schoot de bal tegen Ziere aan. Ook daarna maakte de nummer zeven uit de tweede klasse het de nummer elf uit de eerste klasse lastig maar tot doelpunten kwam het niet.

Het leek erop alsof Stormvogels de eerste helft verstoppertje heeft gespeeld want in het tweede bedrijf kruipt de ploeg van interim-trainer Frank Dikstaal uit haar schulp en creëert het de ene kans na de andere. Twee keer levert het de bezoekers een doelpunt op. Henk Zwier zorgde kort na rust van dichtbij voor de 0-1. En in de 83e minuut maakte Maarten Wels er 0-2 van door een voorzet van Rick Kluyskens ineens op de slof te nemen.

FC Weesp is in de tweede helft amper in de buurt van het Stormvogels-doel geweest. Maar in de negentigste minuut kreeg het thuisteam toch nog een gouden mogelijkheid aangereikt om de achterstand te verkleinen. Een duwfout van Stormvogels leverde FC Weesp een strafschop op. Clubtopscorer Buddenberg nam de penalty maar schoot zwak in waardoor Ziere eenvoudig kon redden.

“De eerste helft was nog wel redelijk, over de tweede helft ben ik niet tevreden. Misschien is het wel de druk van een finale, maar ik vond ons erg slordig in de passing. Jammer van de gemiste penalty, we moeten nu minimaal twee keer scoren in IJmuiden. Het wordt niet makkelijk maar je weet het nooit”, aldus Loots. (verslag: Dylan Hoekzema)