Home / Algemeen / Weesp verlaat laatste plaats na zege op NVC

Weesp verlaat laatste plaats na zege op NVC

In de zondag tweede klasse B heeft Weesp de laatste plaats verlaten. De ploeg van Mario Rijnsburger versloeg NVC met 1-0 en heeft daardoor een puntje meer dan het Amsterdamse VVA/Spartaan dat nu op de laatste plaats staat. Beide teams eindigde het duel met tien man.

Door de zege heeft Weesp de aansluiting weer gevonden. Het gat met de veilige tiende plek bedraagt nu nog maar drie punten. Aan de andere kant is de voorsprong op de nummer laatst ook maar een punt.

De start tegen NVC was ‘super’ te noemen. Al na vijf minuten was het raak. Buddie Buddenberg brak door via de rechterkant, maar leek de bal te verliezen. Middels een uiterste krachtsinspanning kon Buddenberg de bal nog net bij Bart Tijnagel krijgen die de bal vervolgens onder de doelman van NVC door schoot (1-0).

FC Weesp 1-0 NVC  (25)

Na die treffer nam NVC het initiatief over en loerde Weesp op de counter. Het dichtst bij een doelpunt kwam Tijnagel die na een voorzet van Rogier van Nes de bal net naast schoot. Dat de belangen groot waren was duidelijk te zien aan de inzet van beide teams. Aan het eind van de eerste helft ontstond er nog een opstootje, maar uit de hand liep het in die fase niet.

De tweede helft werd gekenmerkt door regen, hagel en harde wind. Iets dat het spel van beid teams niet ten goede kwam. Vooral Weesp had het zwaar met de omstandigheden. NVC ging steeds opportunistischer spelen, creëerde geen uitgespeelde kansen, maar was wel gevaarlijk met hoge ballen richten het doel van Arno Copier. De doelman moest af en toe handelend optreden maar hield zijn doel schoon.

FC Weesp 1-0 NVC  (45)

In de counter probeerde Weeps het duel te beslissen. De grootste kans was voor Marcin Kmiecik na goed voorbereidend werk van Mo Maach. De spits was in deze situatie te zelfzuchtig want er waren meerdere teamgenoten die er beter voor stonden op te scoren. Kmiecik schoot in het zijnet.

Vlak voor tijd leek het duel dan toch uit de hand. Invaller Oseanu Doorn kreeg het aan de stok met een invaller van NVC. Beide konden het duel voortijdig verlaten met een rode kaart. Iets dat na het laatste fluitsignaal snel vergeten was omdat de drie punten binnen waren de laatste plaats verlaten was.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B

Foto’s Herman Hermsen