Weesp wacht beslissingsduel tegen NVC

Twintig minuten lang mocht FC Weesp vanmiddag dromen van de titel in de Tweede Klasse B. Concurrent NVC had het thuis tegen Hillegom even moeilijk, maar won met 3-1. Omdat Weesp zelf met ruime cijfers bij OSM ’75 won (0-7), moeten de twee ploegen aanstaande donderdag in een beslissingsduel gaan uitmaken wie er kampioen wordt.  Het duel is om 20:00 uur bij Huizen.

Weesp zette de Maarssense tegenstand vanaf het begin onder druk, al was het aanvalsspel van de ploeg van Karel Knaap aanvankelijk wat slordig. De hoge steekpasses richting spitsen Koen Buddenberg en Marcin Kmiecik misten enige precisie. Na twintig minuten verhoogde Weesp het tempo, zocht het meer de korte combinatie en deed het de verdediging van OSM pijn. Een aanval via Wouter Spanjerberg en Koen Buddenberg belandde bij zijn broer Buddie. De middenvelder haalde vanaf de rand van het zestienmetergebied hard uit. OSM-goalie Stefan Kolvers had geen antwoord op het schot in de rechterhoek. De thuisploeg had niet direct een antwoord op het solide positiespel van de Weespers. Op slag van rust gooide het de bal nog maar eens in de zestien. In de kluts raakte de onfortuinlijke Rick van der Burg de bal met de arm. De penalty was aan Wesley Suister echter niet besteedt. Doelman Arno Copier tikte de inzet van de spits uit de rechterhoek.

12052013 OSM-Weesp2

Het duurde even voordat Weesp van de schrik bekomen was. Tien minuten na rust zorgde Buddie Buddenberg echter voor de bevrijdende 0-2, door de bal na een hoge steekpass op zijn broer over te nemen en van dichtbij onder Kolvers door te schuiven. Daarna ging het hard in het regenachtige Sportpark Fazantenkamp. Het jonge OSM, met meerdere a-junioren in de basis, was moegestreden en gaf de snelle voorhoede vrij doortocht. In twintig minuten tijd liep Weesp uit naar 0-7, met treffers van Koen  en opnieuw Buddie Buddenberg, Jasper Spanjerberg, Thijs Visser en Kmiecik. Vooral de 0-4 van Spanjerberg was fraai. De linkermiddenvelder pikte een wisselpass van back Jordy Neeft op, stoomde langs drie OSM-verdedigers en duwde de bal in de rechterbenedenhoek. Een grote domper op de verder prima verlopen middag was de zware blessure van Koen Buddenberg. De spits liep een scheur in de hamstring op, werd per brancard het veld af gedragen en zal zich moeten richten op volgend seizoen.

12052013 OSM-Weesp1

Coach Knaap was na afloop trots op zijn ploeg, die door de zege ook de derde periodetitel won.. “Eigenlijk overheersen er twee gedachtes. Blijdschap voor mijn team, dat een fantastische prestatie levert door een beslissingswedstrijd af te dwingen.  We begonnen rustiger dan vorige week (2-2 tegen Roda ’23), maar moesten sneller die 0-2 maken. Aan de andere kant was het uitvallen van Koen Buddenberg een enorme tegenvaller. Hij lag echt te janken van de pijn, een nare ervaring.” Voor het beslissingsduel tegen NVC van 16 mei manoeuvreert Knaap zich in de underdogpositie. “Ik ga frank en vrij de wedstrijd in. Zij hebben meer individuele klasse en ervaring, en we hebben in twee eerdere ontmoetingen nog niet kunnen winnen. Toch zijn we niet kansloos.” De wedstrijd wordt op neutraal terrein gespeeld.

Weesp heeft een voorkeur voor de velden van Huizen. Bij een gelijke stand na de verlenging, is NVC alsnog kampioen. Het heeft een iets beter doelsaldo dan Weesp (+41 om +38). “Knap dat het verschil maar drie doelpunten is. Met een beetje geluk scoor je er hier vandaag nog drie bij. De blessure van Koen haalde het ritme uit het laatste kwartier. Maar dat verschil is niet iets van één wedstrijd, maar van alle 26 speelronden”, besluit Knaap.

Verslag Jonathan Verhagen
Foto’s Herman Hermsen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)