Weesp wint op kunstgras van Buiksloot

Na maar liefst vier weken niet gespeeld te hebben kwam dvc Buiksloot eindelijk weer een is actie. De zondag tweedeklasser was daarvoor uitgeweken naar het kunstgras op het terrein van De Volewijckers. Baat had het niet want Weesp maakt vijf minuten voor tijd de winnende 1-2.

Aanvoeder Rainer Sion van dvc Buiksloot: “ Het was natuurlijk wel weer even wennen. We hadden vier weken geen wedstrijd gespeeld. Alleen maar trainer, zelfs geen oefenwedstrijden. Toch viel het me alles mee. Al is het natuurlijk erg zuur dat je vlak voor tijd nog verliest want dat was absoluut niet nodig.

 

Foto John Beckman: Aanvoeder Rainer Sion mocht met Buiksloot na vier weken eindelijk weer eens spelen
Foto John Beckman: Aanvoeder Rainer Sion mocht met Buiksloot na vier weken eindelijk weer eens spelen

Ene gelijkspel was misschien beter de verhouding geweest beaamt ook Weesp-trainer Karel Knaap: “ Wat dat betreft was het wel een bijzondere wedstrijd. Sommige fases waren wij de betere en hadden meer overwicht en andere delen van de wedstrijd was het weer Buiksloot de bovenliggende partij.”

De eerste fase was duidelijk voor de bezoekers uit Weesp. Dat resulteerde na tien minuten dan ook in een voorsprong.  Jesse Huisstede was de doelpuntenmaker. Knaap: “Daarna moeten we ons overwicht eigenlijk beter uitspelen. We kregen voldoende kansen om de tweede te maken. Tim Visser en Marcin Kmiecik hadden die mogelijkheid zeker.”

_JBE9005Daarna waren het de Amsterdammers die steeds mee balbezit hadden. Sion: “Ik denk dat we wel 70% balbezit hadden zonder dat dat echt tot hele gevaarlijke kansen leidde. Pas tien seconden voor rust hadden we eindelijk resultaat. Soufian Saidi na een prachtige pass van Davy de Witte zorgde voor de, in mijn ogen, verdiende 1-1.”

Knaap: “ Dat was natuurlijk wel een domper zo vlak voor rust. In de kleedkamer hingen alle koppies dan ook naar beneden. Het loopt dit seizoen gewoon nog niet zo goed bij ons. Dus dan moeten we hard werken!”

_JBE9012In het eerste deel van de tweede helft was Buiksloot de sterkste. Sion: “We kregen ook zeker kansen. De Witte ging alleen op de keeper af maar had niet meer voldoende kracht om te scoren en hij schoot dus over. Ook Saidi was nog dichtbij.” Knaap: “ Het was in die fase ook met name onze keeper Arno Copier die ons in  de race hield.”

Het laatste deel van de wedstrijd was weer voor Weesp dat uiteindelijk wel beloond werd.  Een voorzet vanaf de rechterkant werd weggekopt en door Mark Heeres direct uit de lucht snoeihard ingeschoten. Keeper Don Wal was kansloos.

slideDe overwinning geeft weer wat rust bij Weesp. Knaap: Na twee nederlagen hadden we dit wel even nodig. In deze competitie zegt dat echter iets. Het is nog erger dan de eredivisie. Alleen VVIj springt er wat mij betreft een beetje bovenuit.” En dvc Buiksloot? Sion: “ We moeten nog drie wedstrijden inhalen. Als we die allemaal winnen staan we maar drie punten achter op de koploper. Maar ja dat moeten we wel nog even doen. Nu staan we dus gewoon twaalfde. Maar ik maak me geen zorgen hoor!”

Kijk voor alle uitslagen , het programma en de stand op de klassenpagina van zondag 2B.

Foto’s John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)