Weesp ziet kampioenschap uit handen glippen na puntverlies tegen DWS

In de zondag derde klasse C heeft Weesp zichzelf in de vingers gesneden. Nadat het vorige week kansloos ten onder ging tegen Bloemendaal kwam het vandaag niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen DWS. “We verspelen het kampioenschap in twee weken, dat komt hard aan”, aldus de teleurgestelde Weesp-trainer Mario Rijnsburger.

Het treffen met DWS leek in de eerste helft weinig problemen op te gaan leveren voor de thuisploeg. De bezoekers konden het Weesp niet moeilijk maken en het gevaar bevond zich vooral rond het strafschopgebied van het elftal van Guus Uhlenbeek. Het werd 1-0, maar Weesp-spits Kmiecik werkte een rebound binnen in buitenspelpositie en dus bleef de beginstand op het scorebord staan.

Het sleutelmoment in de eerste helft volgde tien minuten voor rust, toen Oseanu Doorn werd neergehaald in het strafschopgebied en een penalty volgde. Rick van der Burg benutte deze kans niet en raakte de paal. De thuisploeg klopte een helft lang op de deur van DWS, maar de bezoekers lieten zich niet van de wijs brengen.

De tweede helft veranderde het spelbeeld volledig, want de Amsterdammers gingen beter voetballen en kregen ook meer mogelijkheden. Opnieuw was het Weesp dat een doelpunt maakte in de 75e minuut, maar wederom in buitenspelpositie, ditmaal werd Oseanu Doorn afgevlagd. De slotfase werd alsmaar vermakelijker en het publiek werd dan ook getrakteerd op een doelpunt. De bezoekers kwamen op voorsprong nadat een voorzet van Rio Uhlenbeek belandde bij Issam El Bakkali, die de bal beheerst langs doelman Arno Copier schoot.

Het antwoord van Weesp volgde snel, want uit een vrije trap van invaller Bart Tijnagel kopte Kmiecik zijn ploeg enkele minuten later weer langszij. Wat volgde was een knotsgekke slotfase waarin beide ploegen er nog met de winst vandoor probeerden te gaan. Diep in blessuretijd had Rio Uhlenbeek de ultieme kans om zijn ploeg op voorsprong te schieten, maar hij miste jammerlijk. Aan de andere kant kon Rick van der Burg zijn gemiste strafschop niet goedmaken en kopte een grote kans net naast. Zo bleef het gelijk en bewees Weesp zichzelf een slechte dienst door opnieuw punten te verspelen.

“We hadden in de eerste helft al op 2-0 moeten staan met de hoeveelheid kansen én strafschop”, verzuchtte Mario Rijnsburger na afloop. “In de slotfase kan het nog alle kanten op, maar zeker de eerste helft waren wij de betere ploeg en hadden we al moeten scoren.” Door het puntverlies ziet Weesp Bloemendaal langszij komen en is er een gat van twee punten. “Zij hebben een makkelijker programma, dus het zal nu heel lastig worden”, voorziet Rijnsburger. “We zullen nu de wonden moeten likken, alle wedstrijden winnen en hopen op een misstap van Bloemendaal.”

De trainer van de bezoekers was ook niet tevreden met een punt. “Het is terecht, maar in de slotfase hebben we nog twee honderd procent kansen en als je die niet scoort houdt het op”, aldus DWS-trainer Uhlenbeek na afloop. “We hadden goede zaken kunnen doen, maar het draait uiteindelijk om de doelpunten die je maakt en nu gaan we met één punt weg.” De jongste zoon van Uhlenbeek speelde negentig minuten, zijn oudste kwam het veld in vanaf de bank. “Gisteren speelde de jongste negentig minuten in de A1 en vandaag weer, dat is mooi om te zien”, klinkt het trots. Op de vraag of het dan vanavond weer de hele avond over voetbal gaat antwoordt hij tenslotte lachend: “Ja, we gaan het zeker even hebben over die kans die hij mistte!”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.