Weg vrij voor fusie in Aalsmeer

De gemeenteraad van Aalsmeer heeft zich donderdag met een ruime meerderheid achter de fusieplannen van het college en voetbalverenigingen Aalsmeer, Rkav en Jong Aalsmeer United geschaard. Coalitiepartijen CDA, AB en PACT stemden allen vóór, oppositiepartij VVD was tegen. De liberalen kwamen op het laatste moment met een tegenvoorstel, verwerkt in een uitgebreid visiedocument. Rkav-voorzitter Rob Springintveld is verheugd met de uitkomst, maar heeft zich zich geërgerd aan de houding van de VVD. “Ik kreeg het idee dat de VVD de boel aan het traineren was.”

“Ik ben ontzettend blij. Een groot succes voor het Aalsmeerse voetbal, we kunnen verder.” Verheugd en opgelucht is Rob Springintveld, woordvoerder van Aalsmeer, RKAV en Jong Aalsmeer United. De drie clubs zijn al bijna twee jaar in gesprek over een samenvoeging. Donderdagavond werd een grote stap voorwaarts gemaakt.

De fusieplannen betreffen onder andere de locatie op het RKAV-complex en een beraamde investering van 3.7 miljoen euro. Op het VVA-terrein komt, in een strook tegen De Dreef aan, een school en een sporthal. Alle benodigde investeringen worden opgenomen in de begroting voor 2013. Daarover wordt in november in de raad gestemd.

Als er geen beren op weg verschijnen worden de fusieplannen in november tijdens de begrotingsvergadering door de gemeenteraad definitief bekrachtigd waarna de verenigingen de onderlinge gesprekken kunnen afronden en een totaalplan kunnen voorleggen aan de leden.

Springintveld houdt een kleine slag om de arm. “Stel voor dat de gemeenten in Nederland de komende maanden door de overheid nieuwe bezuinigingen krijgen opgelegd, dan is er een reële kans dat er gesnoeid moet gaan worden in diverse begrotingsplannen. Dat kan zomaar uitstel betekenen voor realisering van een fusieclub in Aalsmeer.”

Inmiddels hebben de clubs de volgende uitnodiging van verantwoordelijk wethouder Van der Hoeven binnen. Binnenkort gaan zij om de tafel voor het zoveelste gesprek dat moet leiden naar een grote fusieclub. Twee eerdere pogingen in de geschiedenis strandde vroegtijdig, ditmaal is de kans van slagen levensgroot.

Voor het uitgebreide bericht over de fusie, verwijzen wij u naar de website www.voetbalinaalsmeer.nl

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)