Home / Algemeen / Wegvallen van Jong De Graafschap maakt extra plek vrij in zondag Hoofdklasse

Wegvallen van Jong De Graafschap maakt extra plek vrij in zondag Hoofdklasse

Jong De Graafschap maakt volgend seizoen geen deel meer uit van de voetbalpiramide. De kersverse eredivisionist heeft het beloftenelftal eruit gehaald na de degradatie naar de zondag Hoofdklasse. Hierdoor komt een extra plek vrij.

Na twee jaar in de Derde Divisie degradeerden de Doetinchemers dit seizoen. In de zondag Hoofdklasse zou het beloftenelftal na de zomer vaak tegelijk met het eerste elftal, dat naar de Eredivisie promoveerde, moeten spelen. “Een aantal spelers van de selectie krijgt dan bijna geen speelminuten”, zegt technisch manager Peter Hofstede tegen De Gelderlander. “Ook is het voor ons een probleem dat we bij de beloften in de hoofdklasse geen spelers op mogen stellen die ouder zijn dan 23 jaar.” In de beloftencompetitie is geen leeftijdsgrens.

Voor JOS/Watergraafsmeer is het wegvallen van Jong De Graafschap en het daardoor vrijkomen van een extra plek behoorlijk zuur, aangezien de Amsterdammers in het zicht van de finaleronde zijn gestrand tegen HVCH. Die ploeg speelt tegen Hoogland voor een plek in de Hoofdklasse. De verliezer van dit duel krijgt een extra kans tegen de verliezer van Alcides – DEM.

Foto: Rob Beense

Send this to a friend