De Meer

Welke Amsterdamse ploegen kunnen dit weekend een periodetitel pakken?

In de meeste competities eindigt komend weekend de tweede periode. In sommige competities is de strijd om de periodetitel al beslist. Zo wist De Meer in Zondag 3c vorige week al de periodetitel veilig te stellen. We hebben op een rijtje gezet welke Amsterdamse clubs er dit weekend strijden om de prijzen.

Zaterdag 1a: AFC

In de eerste periode greep WV-HEDW op doelsaldo naast de titel. In de tweede periode heeft de ploeg van Marcel Valk het lastiger en is het een middenmoter. Maar er is nu een andere Amsterdamse clubs die meedoet om de prijzen: AFC. Al moet meteen toegevoegd worden dat de kans dat AFC de periodetitel pakt niet heel groot is. Roda ’46 gaat met 18 punten aan kop en treft middenmoter Argon. Daaronder volgen Zuidvogels, AFC én FC Breukelen met allemaal 16 punten. Wil AFC de periodetitel pakken, dan zal Roda ’46 in ieder geval moeten verliezen van Argon. AFC moet zelf winnen op bezoek bij hekkensluiter De Bilt. Het is dan ook nog afhankelijk van de uitslagen bij Zuidvogels – WV-HEDW en FC Breukelen – ZOB.

Bekijk hier de stand en het programma in Zaterdag 1a

Zaterdag 2a: AMVJ / Arsenal

Ook hier hebben de Amsterdamse ploegen niet de beste uitgangspositie. Hoewel AMVJ inmiddels koploper is in Zaterdag 2a, is Zandvoort de koploper in de tweede periode. Het heeft net als AMVJ 16 punten, maar een stuk beter doelsaldo. Zandvoort heeft een doelsaldo van +15, terwijl dat van AMVJ 0 is. Zandvoort moet dus punten laten liggen, willen AMVJ of Arsenal nog kans maken op de periodetitel. Arsenal volgt namelijk op 1 punt afstand beide ploegen. Zandvoort treft zaterdag DVVA, AMVJ ontvangt HBOK en Arsenal gaat op bezoek bij FC Aalsmeer.

Bekijk hier de stand en het programma in Zaterdag 2a

Zaterdag 3b: De Dijk / RODA ’23 / Blauw-Wit Beursbengels

Ook in de tweede periode in Zaterdag 3b gaat Wartburgia aan kop. Maar die ploeg pakte al de eerste periode en dus mogen de ploegen daarachter uit gaan maken wie de tweede periodetitel pakt. Dat wordt De Dijk, RODA ’23 of Blauw-Wit Beursbengels. De Dijk staat er met 18 punten het beste voor, de andere ploegen hebben beide 17 punten. Voor De Dijk staat een uitwedstrijd bij SCW op het programma. RODA ’23 ontvangt Buitenveldert en Blauw-Wit Beursbengels ontvangt VVA/Spartaan.

Bekijk hier de stand en het programma in Zaterdag 3b

Zondag 2b: DWS

Dit is vooral een gevalletje: ‘in theorie is het nog mogelijk’. DWS deed lange tijd serieus mee om de tweede periodetitel, maar een off-day op bezoek bij HBC lijkt de ploeg van Patrick van Leeuwen de das om te doen. Kampong heeft 21 punten, DWS 18. Het kan dus nog als Kampong verliest en DWS wint, maar het doelsaldo van Kampong is ook een stuk beter. Kampong heeft een doelsaldo van +14, DWS van +5. Beiden treffen dit weekend een laagvlieger. Kampong ontvangt FC Weesp, DWS ontvangt DIOS.

Bekijk hier de stand en het programma in Zondag 2b

Zondag 4e: VVA/Spartaan / JOGA Fortius / TABA / NFC

In zondag 4e is de strijd om de tweede periode het spannendst. TOG pakte verrassend de eerste periodetitel en zit er nu weer goed bij, maar kan uiteraard niet opnieuw de prijs pakken. VVA/Spartaan leidt met 13 punten uit 6 wedstrijden. Daarachter volgt TOG met 12 en vervolgens JOGA Fortius en TABA met allebei 11 punten. Bij winst gaat de prijs dus naar VVA/Spartaan, dat op bezoek gaat bij AC Amsterdam. Die ploeg staat één na laatste. Mocht VVA/Spartaan niet weten te winnen, dan liggen er dus kansen voor JOGA Fortius of TABA om er met de prijs vandoor te gaan. JOGA Fortius ontvangt Ankaraspor, voor TABA staat de topper uit bij TOG op het programma. Tot slot maakt ook NFC nog kans. De ploeg van Wessel Colijn heeft nog een duel tegoed. Het moet zondag wel sowieso winnen om nog kans te maken.

Bekijk hier de stand en het programma in Zondag 4e

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!