Welkome zege voor FC Weesp tegen DWS

FC Weesp heeft zondagmiddag de eerste punten van het seizoen gepakt. Het won met 3-1 van een zwak spelend DWS.

De openingsfase ging aardig gelijkop, met wat kansjes voor allebei de ploegen. Zo was Milano Koenders voor DWS gevaarlijk met een vrije trap op de paal en combineerden Moestafa Jabi en Jesse Rijnsburger goed, maar laatstgenoemde stuitte op Caine Brunings. Aan de andere kant creëerde Rinaigel Ogenio na een stevige sprint een 100% kans van Shaquille Rellum, die over de bal heen maaide. Na een minuut of 20 kreeg de thuisploeg een strafschop toen Jabi werd neergelegd. Hij ging zelf achter de bal staan, maar Brunings bood redding en verwerkte de bal tot een corner. Uit de corner was het echter raak voor Job Vermeulen: 1-0. Even later dacht Floris Lukken Weesp op 2-0 te zetten na een combinatie met Jabi, maar de goal werd afgekeurd. Daardoor was 1-0 uiteindelijk ook de ruststand.

Tien minuten na rust maakte Lukken wel een goal die telde, al kwam die met wat (on)geluk tot stand. Doelman Brunings schoot terwijl hij naast zijn doel stond tegen een speler op. De bal belandde voor de voeten van Lukken, die zo binnen kon lopen. Naar mate de tijd wegtikte leek bij DWS wat meer het besef te maken dat er iets moest gebeuren. Het resulteerde een paar minuten voor tijd in de 2-1 van Touvarno Pinas. Maar voordat DWS kon denken dat er misschien toch nog een punt in zat, had Achraf Lamhamdi de 3-1 er aan de andere kant al ingelegd.

Het zijn welkome punten voor FC Weesp, dat het al een paar jaar lastig heeft in de zondag tweede klasse. DWS weet weer waar het staat en zal beseffen dat het volgende week beter moet, dan staat de kraker tegen DCG op het programma. Voor FC Weesp wacht een bezoek aan VVIJ, een stugge ploeg die tot nu toe DCG en IVV al van een zege afhield.