De Meteoor (zaterdag) stevent af op eerste periodetitel: “Buitengewoon goede start”

De Meteoor beleeft in de zaterdag vierde klasse B een uitstekende seizoenstart. De ploeg is na zeven wedstrijden nog altijd ongeslagen en kan aankomende zaterdag op bezoek bij Sloterdijk de eerste periodetitel binnen halen.

De Meteoor-coach Wesley Vennema is zelf ook verrast dat zijn ploeg dit seizoen zo sterk is begonnen. “We zijn het seizoen buitengewoon goed gestart. We zijn vorig jaar aan dit project begonnen en hebben toen gebouwd aan een nieuw elftal. Ik had niet verwacht dat we nu al zover zouden zijn, maar het is natuurlijk hartstikke mooi dat we het zo goed doen. We lopen nu eigenlijk voor op de doelen die ik in mijn hoofd had zitten.”

Vennema vindt dat de kracht van het elftal vooral het collectief is. “Eigenlijk staat voor mij alles in het teken van samenhorigheid en plezier. Wij hebben niet een elftal dat overloopt van kwaliteit, maar strijden wel als een team. Er zitten in het team veel jongens die met elkaar omgaan en je merkt ook in het veld dat iedereen voor elkaar wil werken. Voetballend zijn er nog heel veel verbeterpunten, maar daar proberen we op trainen stappen in te maken.”

De oefenmeester wil voorlopig nog niet praten over een kampioenschap met De Meteoor. “We willen natuurlijk zo lang mogelijk mee blijven doen om het kampioenschap, maar de doelstelling is op dit moment de top-4. Ik vind wel dat we op dit moment de terechte koploper zijn. Het spel is echter nog wel te wisselvallig en we hebben het geluk nu ook een beetje aan onze zijde staan. Het zou ook zomaar kunnen gebeuren dat wij straks een dip krijgen en punten gaan verspelen. We moeten nu eerst zorgen dat we de eerste periode binnen halen. Het is namelijk erg lekker als je die alvast op zak heb.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!