Wessel Colijn (NFC): “Hoopte het eerder voor elkaar te krijgen”

NFC hikt nog altijd tegen promotie naar de derde klasse aan. Onder Wessel Colijn hopen de Amstelveners die stap te kunnen maken, maar vooralsnog blijft een vernieuwd NFC in de middenmoot van de zondag vierde klasse E hangen. “Het heeft tijd nodig om het samen te brengen.”

Liefst twaalf spelers besloten afgelopen zomer hun heil elders te zoeken. De nieuwe trainer – Colijn kwam over van OFC (zaterdag) – ziet dat als de grootste oorzaak voor de stroeve start van dit seizoen. “Met een bijna nieuwe selectie heeft het tijd nodig om een eenheid te worden. Ik hoopte zelf dat eerder voor elkaar te krijgen, maar dat lukte helaas niet.” Wel is hij tevreden over de groep die hij voor zich heeft. “We hebben zeker een leuke ploeg voor de vierde klasse. We zijn alleen erg wisselvallig.”

De hoofdtrainer wil van zijn ploeg zo snel mogelijk een eenheid maken, maar is erachter gekomen dat zoiets niet zomaar gaat. “We hebben erg veel culturen in de selectie en dat heeft tijd nodig om het samen te brengen. Het belangrijkste is dat we het van week tot week moeten bekijken en dan stappen moeten gaan maken.” Die stappen moeten uiteindelijk gaan leiden tot een plek in de subtop. Over een promotiestrijd wil hij zich nog niet uitlaten. “We willen gewoon meedraaien in de subtop. Misschien met een schuin oog kijkend naar een periodetitel, maar dat is heel ver weg.”

Toch zou Colijn erg graag promoveren met NFC, wetende wat de club dan te wachten staat. “Het zou mooi zijn als we in de toekomst in de derde klasse kunnen spelen. Er zijn veel mooie derby’s in de derde klasse. Vorig seizoen zijn ze de promotie, denk ik, misgelopen doordat heel veel spelers al wisten dat ze ergens anders gingen spelen. Dat was zonde.”

Foto: George Melchers

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
NFC