Home / Algemeen / Wessel Colijn nog een jaar bij AFC
Foto Tom Poederbach

Wessel Colijn nog een jaar bij AFC

Wessel Colijn is komend seizoen de hoofdcoach van het eerste zaterdagteam van AFC. Het wordt zijn vijfde achtereenvolgende seizoen bij AFC en zevende in totaal. De trainer van de zaterdag tweede klasser kwam dat overeen met de club.

De zaterdagafdeling van AFC heeft niet de hoogste prioriteit van de club als het gaat om prestaties. Zo zal er ook volgend seizoen geen tweede selectie-elftal zijn. Colijn: “ Dat is jammer maar het is het beleid van de club. Zij kiezen daar niet voor en daar heb ik me bij neer te leggen. Maar wat er niets is kan altijd nog komen. Wie weet hoe ze er over denken als we promoveren naar de eerste klas. Je weet het nooit.”

Dat er geen tweede selectie elftal zal zijn noopt Colijn om verder te denken. Colijn: “ Ik moet eigenlijk naar een selectie van 24 spelers inclusief twee keepers. Dan zou het kunnen betekenen dat ik zeven of acht spelers niet kan laten spelen. We zullen dus toch moeten kijken hoe we dat op gaan lossen. Het belangrijkste is dat we goede afspraken maken en dat de spelers weten waar ze aan toe zijn als we aan het nieuwe seizoen beginnen. Het is niet ideaal want ik wil graag selectief werken.”

Wessel Colijn

Colijn werkte in het verleden voor PSZ, MFC, United Davo, Zandvoort, NAS, Nieuw-Vennep, Aalsmeer en Zwanenburg en gaat dus aan zijn zevende seizoen in totaal bij AFC beginnen. Na een zwakke start is de 49-jarige oefenmeester momenteel bezig aan een sterke serie met zijn elftal. AFC maakt nog alle kans om de nacompetitie te halen. Colijn: “Het eerste deel van het seizoen was inderdaad niet best. Ik miste veel spelers vanwege werk en blessures. Gelukkig hebben we ons kunnen versterken en doen we weer mee om de prijzen.”

Met de komst van een aantal spelers en de goede resultaten kent het succes ook een keerzijde. Diverse trainers bezoeken de laatste weken de wedstrijden van het eerste zaterdag elftal. Colijn: “ Daar heb je inderdaad mee te maken. Maar zover is het nog niet. Ik loop al zo lang mee en heb het regelmatig meegemaakt dat spelers zeiden dat ze zouden blijven en twee weken later zijn ze toch weg. Ik heb er echter vertrouwen in dat ik volgend seizoen een goed team heb want AFC, ja ook de zaterdag, is een grote trekpleister. Ik hoop dat we een soort voorportaal voor de zondag selectie kunnen worden.”

Tijdens de wedstrijd tegen HBOK kwam ook de nieuwe hoofdtrainer van de zondag, Maarten Steekelenburg, kijken. Colijn: “ Ik ken hem niet en heb hem ook nog niet gesproken. Maar dat zal ongetwijfeld binnenkort wel een keer gebeuren.”

Foto boven: Tom Poederbach