Wessel Colijn verlaat NFC voor avontuur bij United/DAVO

Wessel Colijn verruilt NFC komende zomer voor United/DAVO. De trainer stond sinds de zomer van 2018 voor de groep, maar houdt het na twee jaar dus voor gezien.

Contact United/DAVO

NFC staat momenteel op de tweede plaats in de vierde klasse. Na de inhaalwedstrijden kan NFC zélfs bovenaan staan. De oefenmeester begon de afgelopen tijd echter na te denken over zijn toekomst. “NFC kon me eigenlijk geen duidelijkheid geven voor volgend seizoen. De club is onder meer bezig met fusieonderhandelingen en weet daarom niet precies welke kant het opgaat. NFC kon daardoor nog niet zeggen of mijn contract zou worden verlengd. Daar ga ik uiteraard niet op wachten.”

Colijn besloot vervolgens om voor een nieuwe club te gaan. “Toen kwam United/DAVO langs. Die club speelt derde klasse zaterdag, en dat zie ik eigenlijk best wel zitten. Je weet hoe het in de voetballerij eraan toe gaat: je wordt van alle kanten benaderd door clubs en dan kan je ook een keer gaan praten. Dat is eigenlijk bij United/DAVO ook gebeurd.”

Doelstellingen

Eerder werkte Colijn bij VV Zwanenburg, het zaterdagelftal van AFC, HBOK en OFC. Hij heeft dan ook veel ervaring opgedaan, die hij bij zijn nieuwe club wil meebrengen. “In eerste instantie moet ik ervoor zorgen dat de club in de derde klasse blijft. Dat zie ik, zeker qua selectiegroep, absoluut gebeuren. Vervolgens is het de insteek om er een stabiele derde klasser van te maken. Met wat versterkingen erbij en een verbreding van de selectie hopen we dan in de subtop te voetballen. Het zou prachtig zijn als dat lukt.”

De komende tijd blijft Colijn zich volledig inzetten voor zijn huidige club NFC en hoopt hij stiekem op een kampioenschap. “We hebben nog tien wedstrijden, dus dat is nog best lang. Het wordt gewoon spannend, maar we gaan er de komende tijd voor”, aldus Colijn.

Tekst: Jordi Smit
Foto: John Beckman

NFC speelde voor het laatst in december: “Het is niet anders”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
NFC