Westerhof voorkomt afgang JOS in beker tegen NFC

Eersteklasser JOS Watergraafsmeer is op het laatste moment een afgang bespaard gebleven. Pas in de 90ste minuut maakte Wessel Westerhof de winnende treffer tegen zondag vierdeklasser NFC. De Amstelveners stonden na vijftig minuten met 0-2 voor.

De ploeg van Gerard Adelaar, trainer va NFC en voormalig trainer van JOS, ging echter strijdend ten onder tegen het technisch betere JOS Watergraafsmeer. JOS had het moeilijk tegen het strijdbare NFC en dat kwam onder andere omdat er met te weinig inzet werd gespeeld. Hierdoor capituleerde NFC pas in de 90e minuut door een doelpunt van Wessel Westerhof. Er moet wel bij vermeld worden dat JOS Watergraafsmeer met veel invallers aantrad.

1451562_657930420918892_243883144_n

Zoals gezegd starte JOS Watergraafsmeer veel te slap aan de wedstrijd en liet NFC voetballen. Dat leidde tot een aantal goede kansen en hierdoor verscheen NFC enkele keren voor keeper Martijn Middelbeek. NFC kon het te trage opbouwen van JOS Watergraafsmeer makkelijk bijbenen en kon de verdediging van NFC in de eerste helft JOS Watergraafsmeer geen kans geven om te scoren. Het was spits Yacob Sason van NFC die in de 44ste minuut de stand verdiend op 0-1 zette. Hij liet keeper Marijn Middelbeek kansloos met een harde schuiver.

Foto Jos Spitteler: NFC viert de tweede treffer (0-2) van Yacob Sason

Na rust was het bij JOS Watergraafsmeer nog niet echt doorgedrongen dat er uit een ander vaatje getapt moet worden en was het weer Yacob Sason die de 0-2 binnen schoot. Een sensatie hing in de lucht, maar JOS Watergraafsmeer schrok wakker en trok eindelijk ten strijden door het tempo op te voeren. Binnen een minuut had dit resultaat: Patrick lokken werd in de diepte aangespeeld en kwam hierdoor oog in oog met keeper Barry Douma te staan, die hij omspeelde en door hem licht werd aangetikt. Scheidsrechter van der Eijk wees onmiddellijk naar de stip en Maurice Renger had daar geen moeite mee. Hij schoot de bal hoog in het doel voor de 1-2.

Foto serie Jos Spitteler: Was dit een strafschop?

JOS Watergraafsmeer probeerde hierna door te drukken in een hogere versnelling. Met name Richard Lynch kwam via de rechterkant met de turbo er op van achteruit en daar had NFC moeite mee. Het leek het een kwestie van tijd tot de gelijkmaker werd gescoord en het was in de 60e minuut Richmond Bossman die de gelijkmaker binnen schoot en de 2-2 aantekende.

Foto Jos Spitteler: Wessel Westerhof wordt gefeliciteerd na de bevrijdende 3-2

Met nog dertig minuten te spelen was er nog tijd genoeg om de wedstrijd winnend af te sluiten, maar zoals altijd wilde de bal niet in het doel van NFC. Het leek er dus op dat de strafschoppen uitsluitsel moesten geven, alleen dacht invaller Wessel Westerhof daar anders over. Met een droge knal bleef een sprookje voor NFC uit. De ploeg van Gerard Adelaar had in deze wedstrijd meer verdiend, alleen zat dat er dit keer niet in.