Wethouder Levie wil ook voetbalverdrag in Amstelveen

Wethouder Sport van Amstelveen John Levie neemt zeer in overweging om in zijn gemeente, net als in Amsterdam, ook een voetbalverdrag middels een convenant op te stellen. Dat zei hij maandagavond tijdens een bijeenkomst georganiseerd door Het Amsterdamsche Voetbal over het geweld op de voetbalvelden.

Aanleiding voor de bijeenkomst was de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen een jaar geleden en het verschijnen  van twee boeken (Oorlog langs de lijn van Wesley Meijer en ‘Wat een kutvoetbal he’ van Maarten Bax) naar aanleiding van dit incident.

Onder de aanwezigen Dirk Landsaat (directeur Sportbedrijf Amstelveen), Rob Stenacker (bestuurslid KNVB West 1), Wethouder Sport van Amstelveen John Levie, Peter Borghaerts (slachtoffer van voetbal geweld en scheidsrechter) en Marco Bragonje (trainer RODA’23).

Schrijver Maarten Bax, presentator Mathijs Groenwoud en auteur Wesley Meijer
Schrijver Maarten Bax, presentator Mathijs Groenewoud en auteur Wesley Meijer

De avond werd door alle aanwezigen in boekhandel Libris Venstra als zeer positief ervaren. “We moeten blijven nadenken hoe we dit probleem aan kunnen pakken” was na afloop een veel gehoorde opmerking. Ook werd er gekeken naar oplossingen. Zo werd de rol van de KNVB, de clubs en de gemeente (politiek) bekeken.

Wethouder Joh Levie stelde de vraag wat de gemeente zou moeten doen. Moeten die een rol spelen? Na afloop van de discussie zei Levie voor de camera van RTV Amstelveen: Tot nu toe hebben wij ons als gemeente afzijdig gehouden. Maar vanavond blijkt dat het goed zou zijn om met de clubs om de tafel te zitten. De KNVB heeft vanavond haar medewerking aan mij toegezegd om te kijken of we ook tot een convenant in Amstelveen kunnen komen. Ik ben dan ook van plan om het initiatief in deze te nemen. Het gaat maar om een paar clubs en ik hoop dat we in een ongedwongen sfeer ook in Amstelveen tot een convenant kunnen komen.”

Een reportage over de bijeenkomst is vanavond (dinsdag) te zien bij RTV Amstelveen.

Foto boven: Wethouder John Levie

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)