Wetzel (AFC): “Ik ga niet aan een dood paard trekken”

AFC won afgelopen zondag voor het eerst onder leiding van Andre Wetzel. Toch had de coach na afloop de nodige kritische noten te kraken. Vooral de afwezigheid van de bepalende middenvelders Mark van den Boogaart en Jonathan Richard waren niet in goede aarde gevallen.

“Ik had hier en daar wel een wat strakkere organisatie verwacht rondom het elftal. Ik heb een heleboel dingen moeten aantrekken. Zelfs rondom de wedstrijd tegen De Dijk is dat nog gebeurd. Dat valt me tegen, maar aan de andere kant word ik daar ook voor ingehuurd. Je bent niet alleen coach, maar ook people manager. Dat management vergt wel veel energie.”

Tegen De Dijk ontbraken de geblesseerde Tom van den Brink, Ilias Zaimi en Mathijs Jesse. Het ontbreken van Mark van den Boogaart en Jonathan Richard had echter een heel andere reden. Iets die Wetzel niet wil accepteren. “Mark moest voor zijn werk in het buitenland zijn. Ik vind dat onacceptabel, maar we hebben dat inmiddels uitgesproken. Vroeger zou je zeggen ‘het zijn amateurs’, maar dat zijn ze niet meer. Ik vind het echt niet kunnen.”

Over de afwezigheid van Jonathan Richard was Wetzel een stuk kwader. “Ik vind het onbegrijpelijk. Het kan wel een plausibele verklaring hebben dat hij bij zijn ‘gewone werk’ nodig is. Ik vind dat onacceptabel. Dat accepteer ik niet. Ik ga bij AFC ook aangeven dat we eerst een gesprek met hem moeten hebben voordat ik weer met hem verder ga. Als dit op deze manier gaat wordt het een soort kermis waar ik niet aan mee werk. Daar heb ik geen trek in. Ik ga niet aan een dood paard trekken.”

Update: Het bestuur van AFC heeft laten weten dat de problemen met Jonathan Richard zijn opgelost.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)