Wie haakt er aan en af?

Wie haakt er aan en wie haakt er af? Komend weekend staat speelronde 19 op het programma. Dat is tevens de tweede ronde van de derde periode. Ploegen die afgelopen weekend een misstap maakte vechten nu voor hun laatste kans. Het Amsterdamsche Voetbal zet de belangrijkste wedstrijden voor u op een rijtje.

De strijd om de titel in de eerste klasse A gaat komend weekend weer verder. Ajax en Swift geven elkaar voorlopig geen duimbreed toe. Het lijkt wachten op de onderlinge confrontatie op 31 maart. Zover is het nog niet. Swift gaat op bezoek bij Lelystad’67 dat de afgelopen week een nieuw trainersduo aanstelde en Ajax neemt het in Wilnis op tegen CSW. DVVA en HBOK zetten hun degradatiestrijd voor tegen respectievelijk SVL en Eemdijk.

In de tweede klasse zit deze week onze ‘wedstrijd van de week’ namelijk Aalsmeer-AMVJ. Kijk voor meer informatie elders op deze site. Concurrent AFC speelt thuis tegen Opperdoes. Het programma en de stand vindt u op de klassenpagina van 2A. In de tweede klasse B moet Beursbengels het seizoen proberen te redden in de thuiswedstrijd tegen IJFC.

Een klasse lager, 3A, hoeft OSV niet in actie te komen omdat Hollandia zich heeft teruggetrokken.  Een nadelige situatie omdat concurrent voor de titl Jong Holland dan zes punten voorsprong kan nemen. OSV heeft dan wel twee wedstrijden minder gespeeld. In 3B lijkt de titel voor Argon maar daar achter is het behoorlijk spannend. NFC neemt het thuis op tegen Jong Hercules en in Amstelveen staat de derby tussen RKAVIC en RODA’23 op het programma.

Op zondag gaat AFC op bezoek bij aartsrivaal Argon. AFC weet de afgelopen jaren nauwelijks te winnen van de ploeg uit Mijdrecht. Eerder dit seizoen werd het aan de Boelelaan wel 3-2 voor AFC. In de hoofdklasse gaat Chabab op bezoek bij het op de laatste plaats staande AFC’34 en reist Purmersteijn af naar Delft voor de wedstrijd tegen DHC.

In 1A staat er deze week wederom een derby op het programma. Op sportpark Sloten spelen Blauw Wit en DWV tegen elkaar. DWV-trainer Kees Guyt was in het verleden trainer bij de zebra’s een keert dus voor even terug naar zijn oude sportpark. De Dijk ontvangt koploper EDO en JOS Watergraafsmeer gaat naar Leusden voor de ontmoeting met Roda’46.

Het meest in het oog springende duel in 2B is het treffen tussen RODA ’23 en Hoofddorp. Beide ploegen willen naar de nacompetitie maar zijn daar nog lang niet. Het verschil op de ranglijst bedraagt vier punten. Een nederlaag  voor de ploeg uit Boevenkerk betekent einde seizoen  en dan moet het met een schuin oog ook nog naar beneden kijken op de ranglijst. Het complete programma en de stand staat uiteraard op de klassenpagina.

In de Amsterdamse klasse (3C) is het tussen de nummers drie en tien iedere week weer stuivertje wisselen. Een aantal vragen vooraf: Is AGB hersteld van haar eerste nederlaag? Kan DCG , zonder de geschorste Ojers, winnen van zijn oude club VVA/Spartaan?  Zet Nieuw West de stijgende lijn door te winnen bij RKDES of kruipt de ploeg uit Kudelstaart nog dichter naar de koppositie toe?

Voldoende vragen en de antwoorden laten nog even op zich wachten. Zaterdag en zondag vanaf 17:00 uur ziet u bij ons de uitslagen, standen en verslagen weer online komen. Ook uw verslag op onze site? Mail naar info@hetamsterdamschevoetbal.nl