Foto Jos Spitteler

Wielkens en Zandwijken langer bij Arsenal

Arsenal-trainers Imro Wielkens en Iwan Zandwijken zijn ook volgend seizoen werkzaam bij de club. Beide coaches verlengen hun contract met één seizoen. Wielkens blijft daarmee de eindverantwoordelijke voor zondag 1 en Zandwijken voor zaterdag 1.

Voorzitter Wim Teuling is blij en tevreden dat beide coaches verlengen bij de club. “We waren erg snel rond en zijn blij dat we ook volgend seizoen met elkaar doorgaan. We hebben dezelfde visie en denken hetzelfde over voetbal. Volgend seizoen gaan we er ook weer vol goede moed tegenaan.”

Wielkens, ook hoofd jeugdopleidingen bij Arsenal, heeft het prima naar zijn zin bij de club. “Ik ben trots dat ik deel mag uitmaken van deze club en het eerste elftal. We hebben een goede visie en het is erg prettig werken bij Arsenal. Ik kan fantastisch overweg met voorzitter Wim Teuling en dat is ook een belangrijke reden dat ik aan de club verbonden blijf. Hij geeft me alle vrijheid zodat ik goed mijn taken kan uitvoeren.”

Imro Wielkens

Zondag 1 draait uitstekend onder Wielkens dit seizoen en de ploeg staat momenteel op de tweede plaats  in de zondag derde klasse C, met slechts één punt achterstand op koploper OSV. “Ik vind het een beetje voorbarig om nu al te praten over een kampioenschap met nog tien wedstrijden te spelen. Toch loop ik er niet voor weg en wil je natuurlijk kampioen worden. Uiteindelijk hebben wij de ambitie om te groeien en zo hoog mogelijk te spelen. Dit willen we bereiken met jongens uit de eigen gelederen en ik hoop dat deze selectie bij elkaar blijft. Dat ziet er op dit moment wel naar uit,” aldus Wielkens.

Ook Iwan Zandwijken blijft volgend seizoen aan de club verbonden als trainer van zaterdag 1. “Ik zit ondertussen al 50 jaar bij de club en het is geweldig om hier te werken. We willen graag de cultuur van de club bewaken met alle mensen die er nu zitten. De continuïteit van de club is het belangrijkste en op dat vlak willen we de rust bewaren.”

Zandwijken met Teuling

In tegenstelling tot zondag 1 draait zaterdag 1 iets minder in de zaterdag derde klasse B. “We presteren iets minder dit seizoen maar dat is op zich logisch. We zijn vorig seizoen gepromoveerd en het is natuurlijk een stuk lastiger in de derde klasse. De start van de competitie was goed maar op dit moment zit het even niet mee. We hebben ook te maken met blessures en schorsingen en dat is lastig. De kans dat we nu promoveren is klein. Toch kijken we met een schuin oog naar boven en gaan we strijden voor de laatste periode,” besluit Zandwijken.

Verslag: Joey Schoo
Foto’s Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OSV