Wielkens tevreden over zijn Arsenal na nederlaag tegen RODA’23

Arsenal verloor in de zondag derde klasse C met 1-3 van RODA’23. Toch kijkt trainer Imro Wielkens met een goed gevoel terug op de wedstrijd. RODA’23 , dat vorig seizoen degradeerde uit de tweede klasse, voert met ze punten de ranglijst aan.

Wielkens: “ Ik ben zeker tevreden. Het is natuurlijk jammer dat je verliest, maar het spel dat wij hebben laten zien geeft me een goed gevoel. Ik kan hier verder mee. Zeker gezien het aantal ervaren spelers dat we nog missen.” Wielkens doelt daarmee op de ervaren doelman Nick Ruijmgaart (blessure), Raymond Alexandre (blessure) en spits Said Amor (buitenland).

Roda23Zon1 (1088)

Tegen titelkandidaat RODa’23 uit Boevenkerk staat Arsenal al na twee minuten op achterstand.  Roy van Essen ontloopt de buitenspelval en zorgt er voor dat Maiko Stouthart kan scoren (0-1). Na bijna ene half uur spelen doet Arsenal wat terug . Voormalig profvoetballer Melvin Holwijn (o.a Telstar en Barnet) mag vanaf elf meter aanleggen nadat een vrijetrap in de muur belandde en een arm raakte. Holwijn faalt niet en zorgt voor de 1-1. Vlak voor rust neemt de ploeg van Marco Bragonje toch weer een voorsprong. Junior Tiller is de aangever en Van Essen is nu de afmaker (1-2).

Roda23Zon1 (1023)

Wielkens: “RODA spreekt overduidelijk uit dat ze kampioen willen worden na hun degradatie van vorig seizoen. Ik vind dat gedurfd, maar geeft wel aan dat e het voor niets minder doen dan dat. Ze hebben ook er ook de ploeg voor om voor de titel te gaan. Toch hebben we ze het heel lastig gemaakt. Vooral in de tweede helft.”

Vooral via Holwijn krijgt Arsenl de nodige kansen op de gelijkmaker maar doelman Van Zwieten reageert meerdere malen attent. Ook de inzet van Jeroen Acda maakt hij onschadelijk. Aan de andere kant voorkomt doelman Bart de Visser een treffer van Junior Tiller.  In de slotfase redt Van Zwieten weer op een inzet van Holwijn en voorkomt daarmee een puntendeling. In de blessuretijd zorgt Melvin Joling voor de 1-3 eindstand.

Foto Koos van der Leest: Imro Wielkens
Foto Koos van der Leest: Imro Wielkens

Wielkens: “Wij zijn nog in ontwikkeling. We zijn er dus nog niet, maar er zit vele potentie in deze ploeg. Ruijmgaart en Alexandre zijn bijna weer speelklaar en als ook Amor weer terug is hebben we gewoon een hele goede ploeg.”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C

Foto’s Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)