Wielkens wordt ook verantwoordelijk voor zaterdag bij Arsenal

Imro Wielkens zal vanaf komend seizoen ook verantwoordelijk zijn voor het eerste zaterdagelftal van Arsenal. Naast het hoofdtrainersschap van de zondag, hoofd jeugdopleiding en hoofd van de Arsenal Football Academy krijgt hij er dus nog een taak bij.

Iwan Zandwijken, die al 45 jaar aan de club verbonden is, zal na volgend op eigen verzoek een stapje terug doen. Voorzitter Wim Teuling: “We willen op zaterdag ook een volledige selectie beginnen. Nu hebben we alleen nog een eerste selectie team. Daar moet gewoon een tweede elftal bijkomen. Iwan blijft komend seizoen nog verbonden aan de zaterdag maar zal daarna een stapje terug doen. Hij zal zeker verbonden blijven aan de club en zich meer met organisatorische zaken gaan bemoeien. En hij blijft natuurlijk lid van de technische commissie.”

Wielkens 3 MW

Wielkens die nu bezig is aan zijn vierde seizoen bij de club is sinds twee jaar in vaste dienst van Arsenal en zal er dus nog een taak bij krijgen. Wielkens: “Iwan Zandwijken gaat volgend seizoen beginnen aan zijn laatste seizoen bij de club. Met de zaterdag heeft hij het natuurlijk twee seizoenen heel goed gedaan. Iwan is een echte clubman, blijft aan de club verbonden en wordt een onderdeel van de technische staf op de zaterdag. Wij zullen samenwerken in de technische staf, maar ik word de eindverantwoordelijke.”

Arsenal is momenteel druk bezig om de rest van de technische staf rond te krijgen. Het eerste zondag team staat momenteel bovenaan in de derde klasse C. Het eerste zaterdagteam staat in de middenmoot van de derde klasse B. Teuling: “Wij willen natuurlijk zo hoog mogelijk spelen, zonder dat we daar voor spelers gaan betalen. Daarnaast willen we een goede jeugdopleiding hebben en een grote rol in Amsterdam-Zuid spelen.”

Foto’s Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)