Home / Algemeen / Wilfred den Breejen blijft alsnog bij Buitenveldert

Wilfred den Breejen blijft alsnog bij Buitenveldert

Hij snapt dat de buitenwereld er raar van opkijkt. Anderhalve maand geleden maakte Wilfred den Breejen bekend dat hij na dit seizoen zou vertrekken omdat hij het hoofdtrainerschap bij zaterdag tweedeklasser Buitenveldert niet meer kon combineren met zijn werkzaamheden. Inmiddels is de oefenmeester hierop teruggekomen en tekende afgelopen weekend zelfs een nieuw contract voor twee seizoenen.

Den Breejen is er niet minder blij mee. “We zijn met elkaar blijven praten en Buitenveldert heeft mij een aanbieding gedaan die mij de mogelijkheid biedt te schuiven in mijn werkzaamheden. Een voetbalcontract duurt slechts tien maanden en is daardoor het minst aantrekkelijk als ik het vergelijk met mijn werk als combinatiefunctionaris schaken in Amsterdam en Rotterdam. Een verbeterde aanbieding, voor langere tijd (24 maanden, red.), zorgt ervoor dat ik iets kan inleveren in mijn werk en geeft mij meer zekerheid.”

In een reactie op de website van de club laat voorzitter Bertholt Leeftink weten: “Wilfred en Buitenveldert besloten begin dit jaar, met pijn in het hart, aan het eind van het seizoen afscheid van elkaar te nemen. We bleven daarna met elkaar in gesprek over de toekomst van Buitenveldert en de stappen die wij als club willen maken. Toen ging het over en weer kriebelen. Als voorzitter ben ik er trots op dat we een vakman als Wilfred, die 8 jaar geleden begon bij onze F-pupillen, nu kunnen betrekken bij de niet-selectie jeugd.”

Naast het hoofdtrainerschap van de zaterdag tweedeklasser wordt Den Breejen coördinatoren van de A-junioren (Onder-19) en gaat hij de trainingen van de niet-selectiejeugd aansturen. “Daarmee kunnen we de cultuur binnen de club bewaken. Op deze manier hopen we een betere doorstroming te krijgen. Op de woensdagmiddag willen we kijken of we het beter kunnen organiseren, misschien zitten daar op de langere termijn nieuwe selectiespelers tussen. Zo kunnen we de club op elke manier vooruit helpen.”

Foto boven: Mario Wormhoudt