Home / Algemeen / Wilfred den Breejen besluit Buitenveldert na ‘acht mooie jaren’ te verlaten

Wilfred den Breejen besluit Buitenveldert na ‘acht mooie jaren’ te verlaten

Wilfred den Breejen vertrekt na dit seizoen bij Buitenveldert. De 33-jarige oefenmeester, die dan drieënhalf jaar aan het roer heeft gestaan bij zaterdag tweedeklasser, kan het hoofdtrainerschap moeilijk combineren met zijn nieuwe baan in Rotterdam en neemt zelfs afscheid van de voetbalwereld.

Den Breejen is momenteel werkzaam als combinatiefunctionaris schaken in Rotterdam, waar hij met scholen en schaakverenigingen samenwerkt om het schaken zichtbaarder en populairder te maken. “Dat is de beste keuze die ik ooit had kunnen maken. Het zijn lange dagen en kost mij veel energie. Het gevolg is dat ik mij daardoor soms niet kan motiveren om training te geven bij Buitenveldert. Dan kijk ik er tegenop om ’s avonds nog op het veld te staan. De spelers zijn daar uiteindelijk de dupe van en dat verdienen zij niet. Ik kan mij niet meer duizend procent inzetten voor de groep, daar ben ik niet de juiste persoon voor.”

Het bestuur wilde graag langer door met Den Breejen, die zelf besloot zijn contract niet te verlengen. “Ik zit nu acht jaar bij de club: begonnen bij de F-jes, vervolgens de A-junioren en inmiddels drie jaar het eerste elftal. Als je kijkt wat wij met elkaar bereikt hebben, kan ik daar ontzettend trots op zijn. Met echte Buitenveldert-jongens zijn we opgeklommen van de vierde naar de tweede klasse, met nu handhaving als doel. We hebben heel veel mooie dingen bereikt.”

Dat maakte zijn beslissing om na dit seizoen te vertrekken ook moeilijker. Sinds oktober twijfelde de oefenmeester al over zijn toekomst. “Het zijn mijn jongens, ik heb deze groep samengesteld, we hebben zo’n goede band. Dat zag ik afgelopen weekend tijdens het trainingsweekend in Duitsland ook weer terug. Maar ik zou het verschrikkelijk vinden als ik nu de verkeerde keuze maak, en er aan het begin van het nieuwe seizoen tegenaan loop dat het niet gaat werken. Dat zou een groot risico zijn geweest.”

Foto RickySportphotography | Den Breejen leidde Buitenveldert van de vierde naar de tweede klasse.

Woensdagavond maakte hij het bekend aan de spelersgroep en een applaus volgde. “Het voelt voor mij als een opluchting nu het eindelijk bekend is. Al houd ik er een dubbel gevoel aan over. Aan de ene kant is mijn werk een mooie, nieuwe uitdaging, maar aan de andere kant heb ik ook heel veel te danken aan Buitenveldert. De club heeft mij ruimte gegeven om mijzelf te ontwikkelen als trainer.”

Zijn vertrek bij de huidige nummer acht van de zaterdag tweede klasse A betekent voorlopig ook het einde van de trainersloopbaan van Den Breejen. “Ik neem bewust pauze, ga ook bij geen andere club aan de slag. Ik stap even uit het voetbalwereldje. Het zou zomaar kunnen dat het over een jaar weer begint te kriebelen, maar op dit moment is dit de juiste keuze.”

Foto boven: Hans van Beek

Send this to a friend