Home / Algemeen / Wilfred den Breejen gaat voor derde seizoen bij Buitenveldert

Wilfred den Breejen gaat voor derde seizoen bij Buitenveldert

Zaterdag derdeklasser Buitenveldert en trainer Wilfred den Breejen zetten hun samenwerking voort. De oefenmeester is precies twee jaar actief in Amsterdam-Zuid en promotie naar de tweede klasse lonkt. “Het ging opnieuw erg vlot. Ik vind het nog steeds erg leuk om met deze spelersgroep te werken.”

Nadat Den Breejen in februari 2014 het stokje overnam van Barry Vriend, presteerden de Amsterdammers uitstekend. “Het is natuurlijk altijd leuk als je wint”, grapt de oefenmeester. “Volgens mij hebben we slechts vijf competitienederlagen geleden in die tijd. Ik kijk met heel veel plezier terug op de afgelopen twee jaar. De ontwikkeling van de spelers en een andere speelwijze werpen steeds meer zijn vruchten af.”

Net zoals een jaar geleden waren de club en Den Breejen er snel met elkaar uit over een langer verblijf. “Het is weer vrij vlot gegaan. We gaan graag met elkaar door. Voor zover ik weet is de club tevreden over mijn werkzaamheden en ik vind het nog steeds erg leuk om met deze spelersgroep te werken. Daarnaast zijn de resultaten natuurlijk ook goed.”

Na de promotie naar de derde klasse en een knappe tweede plaats vorig seizoen, strijdt Buitenveldert nu volop mee voor het kampioenschap in de zaterdag derde klasse B. “Het zal tussen ons en Zandvoort gaan. Wij krijgen ze nog thuis en hebben er nog een appeltje mee te schillen. Sommige spelers hebben het nu al over die wedstrijd (de enige wedstrijd die Buitenveldert verloor, red.), terwijl dat pas half maart is.”

Buitenveldert mocht zich al als winterkampioen kronen en heeft, bij winst op Vlug & Vaardig in een inhaalwedstrijd, de leiding weer in handen. De doelstelling van de Amsterdammers is dan ook duidelijk. “Wij gaan volledig voor het kampioenschap. We willen promoveren naar de tweede klasse, het liefst natuurlijk rechtstreeks. Ik heb er vertrouwen in dat het goedkomt.”

Foto: Mario Wormhoudt

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!